تاثیر ۳ هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر قند خون ناشتای سرم زنان چاق مبتلا به تخمدان پلی کیستیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC06_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 47
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سهند صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان

چکیده

سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال اندوکرین و متابولیک میان زنان واقع در سنین باروری با منشا احتمالی ژنتیکی استکه متاثر از عوامل محیطی شامل رژیم غذایی، سبک زندگی و وضعیت اجتماعی می باشد. علاوه بر مشکلات باروری مانند ناباروری،خونریزی های ناشی از اختلال عملکرد، کارسینوم اندومتر و یائسگی در سن بالا، بیماران مبتلا به PCOS بیشتر از اعتماد به نفسپائین و افسردگی، اختلالات متابولیک مانند چاقی، اختلال در تحمل گلوکز، دیابت نوع ۲، اختلالات چربی خون و فشارخون بالا رنجمی برند. مقاومت به انسولین از مهم ترین اختلالات متابولیکی در بیماران مبتلا به تخمدان پلی کیستیک می باشد. این اختلال به مرورباعث افزایش قند خون در فرد شده و زمینه را برای بروز دیابت نوع ۲ فراهم می سازد. محققان توصیه می کنند که افراد مبتلا به اینبیماری، به منظور کاهش مقاومت به انسولین، بایستی سبک زندگی و عادات غذایی سالم تری را جایگزین کنند و بیمارانی که دچارچاقی و اضافه وزن هستند، با کاهش وزن می توانند گام موثری در افزایش حساسیت به انسولین بردارند. تمرین تناوبی با شدت بالا( High-intensity Interval Training)، نوعی از تمرینات می باشد که در آن، به منظور تامین انرژی مورد نیاز بدن، سوخت غالببدن، کربوهیدرات ها می باشند. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر ۸ هفته تمرین تناوبی با شدت بالا بر مقادیر قند خون ناشتای(FBS) سرم در زنان چاق BMI> ۳۰ مبتلا به تخمدان پلی کیستیک می باشد. در این پژوهش، ۱۶ نفر از زنان چاق مبتلا به تخمدان پلی کیستیک به طور تصادفی در دو گروه ۸ نفره (مداخله) و ۸ نفره (کنترل) تقسیم شدند. پس از بررسی نرمال بودن توزیعداده ها با آزمون شاپیرو ویلک، متجانس بودن متغیرها در دو گروه با استفاده از تی تست مستقل بررسی گردید. تفاوت درون گروهی بهکمک تی تست وابسته و تفاوت بین گروهی به کمک انکووا تعیین شد. پس از انجام مداخله مقادیر قند خون ناشتای سرم در افرادمبتلا به تخمدان پلی کیستیک به صورت معناداری کاهش یافته بود (p≤۰/۰۵).

کلیدواژه ها

تخمدان پلی کیستیک، تمرین تناوبی با شدت بالا، قند خون ناشتا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.