اثر ۱۰ هفته ماساژ شیاتسو و استعمال جلدی و خوراکی کورکومین بر حس پای قطع شده

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهارمین همایش بین المللی و ششمین همایش ملی تازه های پژوهش در علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: SPORTC06_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

برزو زری نژاد

دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی،واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

رضا امیری

کارشناسی ارشدآسیب شناسی ورزشی وحرکات اصلاحی، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران

محمد سپهری منش

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد خرم آباد، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران

فرزانه عبدالهی

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران شرق، تهران، ایران

علی اشرف بهرامی

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد خرم آباد، دانشگاه آزاد اسلامی، خرم آباد، ایران

چکیده

مقدمه: هدف از انجام این تحقیق مقایسه تاثیرات ماساژ شیاتسو با استعمال جلدی و خوراکی کورکومین بر حس پای قطع شده جانبازان بود. روشکار:این مطالعه از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون –پس آزمون و سه گروه کنترل و تجربی می باشد،از آمار توصیفی برای محاسبه میانگسن و انحراف استاندارد اطلاعات و برای تعیین اختلاف بین پیش آزمون و پس آزمون بین و درون گروهی به ترتیب از t مستقل و همبسته در سطح معنی داری p≤۰/۰۵ استفاده شد. یافته ها: یافته های مطالعه حاضر نشان دادکه بین ده هفته ماساژ شیاتسو و استعمال جلدی و خوراکی کورکومین بر حس پای قطع شده تفاوت معناداری وجود دارد. p≤۰/۰۵ همچنین متعاقب ده هفته استعمال جلدی و خوراکی کورکومین بر حس پای قطع شده کاهش معنادار مشاهده شد. استعمال جلدی و خوراکی کورکومین بیش از ماساژ شیاتسو بر حس پای قطع شده اثر داشته است. احتمالا دلیل این امر خاصیت ضد التهابی و ضد درد زردچوبه و نیز اعمال استعمال جلدی به همراه مصرف خوراکی آن باشد که اثر بخشی آنرا از ماساژ شیاتسو بیشتر کرده است. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که استعمال جلدی و خوراکی زردچوبه روش سودمندی جهت کاهش حس پای قطع شده باشد و هزینه های درمانی وابسته به آن را کاهش دهد.

کلیدواژه ها

کورکومین، ماساژ شیاتسو, درد فانتوم, پای قطع شده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.