مقایسه کیفیت زندگی بیماران تالاسمی شرکت کننده و غیرشرکت کننده در ورزش همگانی شهرکرمان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش ملی علوم ورزشی با رویکرد ورزش های همگانی
  • کد COI اختصاصی: FCRSS01_068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 61
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل شریفیان

دانشیار گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان،کرمان، ایران

زهره ذوالعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ورزشی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، کرمان، ایران

چکیده

زمینه وهدف: کیفیت زندگی یکی از عناصر مهم در زندگی انسان میباشد که عواملی همچون سبک زندگی و ورزش بر آن تاثیر به سزایی دارد که اهمیت این موضوع در خصوص بیماران دو چندان می شود. در همین راستا ؛این پژوهش با هدف مقایسه کیفیت زندگی بیماران تالاسمی شرکت کننده و غیرشرکت کننده در فعالیت های ورزشی شهر کرمان انجام گردید.روش شناسی: در این مطالعه، روش تحقیق به کار گرفته شده از نوع علی-مقایسه ای است. نمونه تحقیق شامل ۳۰ بیمار مبتلا به تالاسمی که در فعالیت ورزشی شرکت می کردند و ۳۰ نفر بیمار مبتلا به تالاسمی که در فعالیت ورزشی شرکت نمی کردند، به صورت نمونه در دسترس انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه ی SF-۳۶ و توسط نرم افزار SPSS نسخه ی ۲۶ تحلیل انجام شده و نیز از تکنیک های آمار توصیفی)فراوانی، درصد فراوانی، میانگین و انحراف معیار( و آمار استنباطی )آزمون t مستقل ( استفاده شده است.یافته ها: یافته پژوهش نشان داد که کیفیت زندگی بیماران تالاسمی ماژور شرکت کننده در فعالیت های ورزشی نسبت به کیفیت زندگی بیماران تالاسمی ماژور غیرشرکت کننده درفعالیت های ورزشی در سطح بالاتری قرار دارد و بین این دو گروه اختلاف معناداری وجود دارد.بحث و نتیجه گیری: به طور کلی می توان گفت با توجه به وضعیت جسمانی و روانی بیماران تالاسمی ماژور و تاثیر این وضعیت بر کیفیت زندگی و با توجه به نتایج این پژوهش به نظر میرسد یکی از بهترین راهکارهای ارتقای کیفیت زندگی و روحیه این افراد انجام فعالیت بدنی و ورزش می باشد.

کلیدواژه ها

تالاسمی ماژور، ورزش همگانی، کیفیت زندگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.