خوانش ابن طفیل از ارتباط فطرت و تعلیم و تربیت و پیامدهای آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF02_227
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل زارعی حاجی آبادی

عضو هیئت علمی گروه فلسفه،دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

ایوب زینلی

عضو هیئت علمی گروه حقوق،دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

از نگاه ابن طفیل ، آدمی با فطرت زاده می شود ، فطرت وی دارای آگاهی ها و گرایش های پیشینی است ، اما این آگاهی ها و گرایشها در همه افراد انسانی ، برابر نیست ، از سوی دیگر طبیعت و جامعه نیز تاثیر و نقش عمده ای در تعلیم و تربیت انسان دارند ، براساس این مقدمات ، در مساله تعلیم و تربیت ، هم نابرابری آگاهی ها و گرایش ها وهم تاثیر طبیعت و محیط را باید در نظر گرفت ،به همین دلیل است که ابن طفیل به هر دو نوع تعلیم و تربیت فردی و اجتماعی باور دارد ولی اولی را بر دومی ترجیح می دهد ، و نیزبا توجه به تفاوت داده های فطری آدمیان ، روش تعلیم و تربیت در مورد همه ابناء انسانی را یکسان توصیه نمی کند ، بلکه اصرار داردکه نظام تعلیم و تربیت در مورد عموم انسان ها باید محدود به امور معاش باشد و البته با رعایت حدود شرع و امور ظاهری ، و معتقداست به هیچ وجه غور و تعمق در امور عالی را نباید به سطح عموم جامعه کشانید .

کلیدواژه ها

ابن طفیل ، فطرت ، تعلیم و تربیت ، فرد ، طبیعت ، جامعه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.