بررسی روند توسعه برنامه درسی در دوره های مختلف تاریخی کشور ترکیه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشمند
  • کد COI اختصاصی: FINCONF02_069
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 223
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

معصومه رنجبر

دانشجوی دکتری، برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد- اداره آموزش و پرورش منطقه فین

عباس قلتاش

دانشیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت- دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت

اصغر حاجی زاده شبانی

دانشجوی دکتری، برنامه ریزی درسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد لامرد- اداره آموزش و پرورش منطقه فین

چکیده

ایده ی جالب دولت ترکیه در ساختار آموزشی ابتدایی ایجاد مدارس شبانه روزی برای جمعیت پراکنده وکم جمعیت بوده است کههمان روستا ها را شامل می شود. اخیرا پیشرفت های جدیدی در زمینه برنامه درسی و آموزش توجه زیادی را به خود جلب کرده است.تا به امروز مسئله نهاد سازی رشته برنامه تا حدودی توسط انجمن برنامه درسی و آموزش ترکیه که در سال ۲۰۰۹ تاسیس شده تحققیافته است. علاوه براین، مطرح شدن انتقادهایی از رشته علوم تربیتی بیانگر رشد معنی داری در ترکیه است، نقد علوم تربیتی به طورعام و نقد قلمرو برنامه درسی و تدریس به طور خاص ممکن است بازسازی رشته برنامه درسی در ترکیه شود. این بازسازی موجببازتعریف برنامه درسی به عنوان یک رشته چند بعدی میشود تا یک رشته چندپاره که به مدرسه و تدریس محدود شده باشد. بنابراینبرنامه درسی به عنوان متنی تاریخی، فلسفی، پدیدارشناسانه، هرمنوتیک، سیاسی و جامعه شناختی مورد بازنگری قرار گیرد. در اینبستر تحلیل مطالعات بین المللی رشته برنامه درسی در ترکیه اهمیت فزایندهای می یابد. تحلیل های جنبش نوفهمی در امریکا، کهتقریبا مسایل آن در ترکیه تجربه شده اند، مانند برنامه درسی چونان شکلی از مهندسی اجتماعی، ممکن است باعث ظهور برنامه هایدرسی چند بعدی در ترکیه شوند. هدف پژوهش حاضر، بررسی روند توسعه برنامه درسی در دوره های مختلف تاریخی کشور ترکیه میباشد که جهت بررسی، از روش مروری و مراجع به منابع کتابخانه ای و پژوهش های پیشین، استفاده شده است.

کلیدواژه ها

برنامه درسی، ترکیه، دوره های تاریخی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.