تبیین محتوای شایستگی های مدیران منابع انسانی مبتنی بر پارادوکس با رویکرد فراترکیب

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت تبلیغات و فروش، دوره: 4، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_BUMARA-4-1_022
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 234
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید صحت

دانشیار ،گروه مدیریت بازرگانی ، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

زهره دهدشتی شاهرخ

استاد ،گروه مدیریت بازرگانی ، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

میرعلی سیدنقوی

استاد ،گروه مدیریت دولتی ، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

حمید نایب پور

دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران

چکیده

هدف اصلی هر سازمان، دستیابی به بهترین کیفیت کاری از طریق کارکنان است، مدیران نقش بسیار مهمی را دراین بین بازی می کنند. مدیران و رهبران سازمان در بیشتر مواقع با پارادوکس هایی روبرو می شوند که شرایط را برای تصمیم گیری آن ها مشکل می کند. بنابراین توسعه یک الگوی شایستگی برای مدیران منابع انسانی با توجه به اهمیت نقش پارادوکسیکالی آن ها برای سازمان ها ضروری است. این پژوهش با بررسی سیستماتیک مطالعات موردی حوزه شایستگی و پارادوکس به دنبال ارائه ی الگوی شایستگی مدیران پارادوکسیکال است. روش پژوهش فراترکیب بر اساس مدل هفت مرحله ای سندلوسکی (۲۰۰۷) است که در طول آن،۳۴۸ مقاله اولیه در بازه زمانی ۲۰۰۰-۲۰۲۲یافت شد و در هر مرحله مقالاتی که معیارهای موردنظر را کسب نکردند از پژوهش کنار گذاشته شدند. درنهایت ۱۱ مقاله با کسب تمامی معیارهای موردنظر مورد تجزیه وتحلیل نهایی قرار گرفت. پس از کدگذاری مقالات موردنظر، نتایج در قالب یک چهارچوب مفهومی نشان می دهد که شایستگی های فردی دارای ۶ مقوله (تحلیل گر منابع انسانی، دانش IT، شایستگی شناختی، توسعه ای، رهبری و هدایت، چندوظیفه ای)، شایستگی های مدیریتی دارای ۲ مقوله ( مدیریت منابع و مدیریت روابط) و شایستگی های عملکردی دارای ۴ مقوله (دانش سازمانی، دانش صنعت، دانش محیط خارجی و شریک استراتژیک-مشاوره ای) است که بیشتر به ماهیت رشته های فنی مهندسی در قیاس با رشته های علوم انسانی مربوط است و مدیران منابع انسانی با توسعه این موارد می توانند پاسخ مناسب تری به پارادوکس های به وجود آمده در سازمان خود بدهند.

کلیدواژه ها

الگوی شایستگی, مدیران منابع انسانی, پارادوکس, فراترکیب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.