ارتباط بین اقلام سطری ترازنامه و صورت سود و زیان با بازده سهام
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: MPCONF09_274
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 255
نویسندگان
کارشناسی ارشد حسابداری از موسسه آموزش عالی شاندیز مشهد
کارشناسی ارشد حسابداری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین
چکیده
در پژوهش حاضر ارتباط بین اقلام سطری ترازنامه و صورت سود و زیان با بازده سهام مورد بررسی قرار گرفت تا متغیرهایی کهبهتر توان تبیین و پیش بینی بازدهی سهام را در بورس تهران دارند شناسایی شوند. اقلام سطری که به عنوان متغیرهای مستقلانتخاب شدند شامل سود ناخالص، هزینه های عملیاتی، هزینه مالیات، سایر اقلام، فعالیتهای متوقف شده و اقلام استثنایی و سودهر سهم به عنوان اقلام صورت سود و زیان و سرمایه در گردش، دارایی های ثابت، سایر دارایی ها، مالیات پرداختنی، سایربدهی ها و ارزش دفتری هر سهم به عنوان اقلام ترازنامه می باشد. با استفاده از مدل رگرسیون خطی دو متغیره و چنید متغیرهابتدا متغیرهای سود هر سهم و ارزش دفتری هر سهم به صورت جداگانه با بازده سهم آزمون شدند سپس سایر متغیرها نیزاضافه گردیده و با هم آزمون شدند که به صورت مقطعی (بر مبنای ۵ سال) انجام شد.نتایج نشان داد که ارتباط بین سود هر سهم با بازده سهم معنی دار می باشد و قدرت تبیین بازده سهم با استفاده از تک تکاقلام صورت سود و زیان بیش از تبیین آن توسط سود هر سهم است. ارتباط بین ارزش دفتری سهم و بازده سهم در مقایسه باسود هر سهم و بازده آن فرعی می باشد و میزان تبیین بازده سهم با استفاده از تک تک اقلام ترازنامه نسبت به ارزش دفتریسهم کمتر می باشد.کلیدواژه ها
اقلام سطری ترازنامه، صورت سود وزیان، بازده سهاممقالات مرتبط جدید
- واکاوی نقش فناوری های هوشمند در مدیریت زنجیره تامین دارو
- رابطه بین سرمایه فکری و عملکرد فردی و سازمانی با نقش میانجی مدیریت دانش (مطالعه موردی: شرکت گلستان)
- تاثیر فعالیت های بازاریابی رسانه های اجتماعی بر آگاهی از برند، تصویر برند و وفاداری به برند
- شناسایی و رتبه بندی عوامل موثر بر جنون خرید آنلاین
- نقش فناوری های MarTech و AdTech در تحول بازاریابی دیجیتال در کشورهای توسعه یافته: بررسی فرصت ها و چالش ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.