واکاوی و تحلیل طبقه بندی های اجزا مدیریت سرمایه فکری در سازمان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF09_244
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خدابنده بایگی

دکتری تخصصی مدیریت دولتی،مدیریت تطبیقی و توسعه،عضو هیدت علمی، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی ، ایران

حامد کهندل

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ،مدیر مرکز مدیریت خدام،معاونت سرمایه انسانی آستان قدس رضوی

مریم حامدابریشم باف

کارشناس مدیریت بازرگانی دانشگاه فردوس

چکیده

یکی از روش های بررسی بهبود کیفیت عملکرد سازمان، بررسی عوامل تاثیر گذار در آن ست که این امر موجب اهمیت سرمایه فکریشده است. سرمایه فکری جزو دارایی های یک شرکت محسوب سازمانی که قادر به افزایش سرمایه فکری خود نباشد, قادر به بقانیست. لیکن علی رغم اهمیت فزاینده سرمایه فکری به عنوان منبع حیاتی برتری رقابتی سازمان ها, درک محدودی از آن وجود دارد.این در حالی است که مدیریت سرمایه فکری به مدیران سازمان ها اجازه خلق, پرورش, کنترل و حفظ یک منبع مستحکم مزیت رقابتیرا می دهد؛ آن چه که به سادگی به تصرف رقبا در نخواهد . مدیریت سرمایه فکری به عنوان مسیری که ارزش جلوبرنده تغییر و تحولبشری را دارد و رابط سرمایه را درون ساختار سرمایه ای یک سازمان مشخص می کند تعریف می شود. پژوهشگران مدیریت سرمایهفکری را به سه بخش سرمایه انسانی,سرمایه ساختاری,سرمایه رابطه ای تقسیم کرده اند. در این مطالعه طبقه بندی های اجزا مدیریتسرمایه فکری از نظر محققانی همانند ; لیم و دالیمور،نورتون و کابلان ،مرو اسچوما،بروکینگ ،اریک سویبی ,ادوینسون و مالونه ،هانناسو لوونداهل ،بونتیس ، استوارت کاوش می شود و در انتها تحلیل نویسندگان بدست می آید. این مقاله ازنوع توصیفی است. در این مقالهسعی بر آن است علاوه بر تعریفی از سرمایه فکری، عناصر و ساختار آن به بررسی مدیریت سرمایه فکری و نقش آن در سازمانپرداخته شده شود.

کلیدواژه ها

مدیریت سرمایه فکری، سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری، سرمایه رابطه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.