بررسی تاثیر تجارت الکترونیک و دیجیتال مارکتینگ بر افزایش یا کاهش صادرات کالاها و خدمات ایرانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نهمین همایش علمی پژوهشی توسعه و ترویج علوم مدیریت و حسابداری ایران
  • کد COI اختصاصی: MPCONF09_170
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامحسین هراتی

دانش آموخته دکتری مدیریت کسب و کار دانشگاه فردوسی مشهد

قاسم پرنده رضوانی

دانش آموخته دکتری مدیریت کسب و کار دانشگاه فردوسی مشهد

احسان دهنوخلجی

دانش آموخته دکتری مدیریت کسب و کار دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

توسعه صادرات در تمام کشورها، به عنوان یک استراتژی اقتصادی مطرح است که به تعادل بین سهم نسبیآن کشور از جمعیت جهان و سهم نسبی آن از تجارت جهانی می انجامد. برخی کشور ها با توسعه صادراتارز آوری را به مهین خود بیشتر و تولیدات و خدمات بین المللی خود را گسترش داده اند .در کشور ما نیز ایناستراتژی اقتصادی مورد توجه کارشناسان اقتصادی قرار داشته و همواره بر افزایش صادرات عمدتا صادراتغیرنفتی تاکید شده است. اما باید توجه داشت که موفقیت در اجرای راهبرد جهش و توسعه صادراتی ودستیابی به اهداف آن مستلزم حرکت های مختلفی است که از آن جمله می توان به تسهیل تجاری و بهبودروابط بین الملل اشاره کرد. برنامه ریزی در راستای اجرای تاکتیک های فوق، حرکتی است که می توانددستیابی به جهش و توسعه صادرات غیرنفتی را تا حد زیادی تضمین کند. در این راستا، تجارت الکترونیکیبه عنوان یکی از مهمترین ابزارهایی است که تا حد زیادی شاخص هایی نظیر افزایش کارآیی تجاری، آزادسازیو شفاف سازی اطلاعات و توسعه روابط علمی، فرهنگی و تجاری در سطح بین الملل را در راستای جهش وتوسعه صادراتی برای کشور تامین می کند و مزایای رقابتی وسیعی را در اختیار کشورمان قرار می دهد.برای آنکه بتوانیم از تجارت الکترونیکی به عنوان یک ابزار موثر در توسعه و جهش صادرات استفاده کنیم، بایدبیشتر با تجارت الکترونیکی آشنا شویم، لذا در این نوشتار سعی داریم، تعریفی از تجارت الکترونیکی ارایهدهیم و تاثیر آن را در صادرات بررسی نمائیم.

کلیدواژه ها

تجارت الکترونیک، صادرات، کالاهای ایرانی، اقتصاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.