نقش قصه گویی در آموزش

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دومین کنفرانس روانشناسی، علوم تربیتی، علوم اجتماعی و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: PESHCONF02_032
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 400
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صالح رجبیان

کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه پردیس امام محمد باقر بجنورد

سیدسجاد علوی فرد

کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه پردیس امام محمد باقر بجنورد

مهدی غلام زاده

کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه پردیس امام محمد باقر بجنورد

محمد نیکوکار

کارشناسی رشته آموزش ابتدایی دانشگاه پردیس امام محمد باقر بجنورد

شهناز شمسیان

معلم ابتدایی

چکیده

قصه و قصه گو آشنای همه انسان ها در همه روزگاران و جوامع است. قصه تنها، فاتح دنیای کودکان نیست بلکه بزرگسالان نیز هنگام شنیدن یا خواندن قصه، درست مثل کودکان، با قصه همدل و همراه می شوند و صمیمیت و صفای کودکانه می یابند. قصه پاسخی است به کنجکاوی انسان وکنجکاوی یکی از ابعاد فطرت انسان است. قصه، آیینه ای است که شنونده یا خواننده خود را در آن می یابد. انطباق، الگو برداری، همسان سازی وگاه بازگو کردن در تنهایی و یا نمایش قصه توسط کودکان، نشان دهنده همین ویژگی است. علاوه بر این قصه ها پاسخی به نیاز انسان به آرامش نیز هستند و این که قصه از دیر باز تاکنون با لحضه های خواب پیوند داشته است به همین دلیل است. هم چنین آرزوها و آرمان ها نیز عمدتا در داستان ها تحقق یافته اند. فهم بخشی از رمز و رازهای زندگی، القای مفاهیم تربیتی، اخلاقی و آموزشی، دلیل دیگری است که قصه گویی و قصه پردازی را سبب می شود. قصه به سخن یا نوشته هایی از روزگاران قدیم و جدید اطلاق می شود که در آن شخصیت های گوناگون خیالی یا واقعی ماجراهایی می آفرینند. قصه ها از روزگاران قدیم برای آموزش، انتقال تجربه ها و تاریخ هر قوم از نسلی به نسل دیگر پدید آمده اند. در این مقاله به تاثیر قصه در آموزش پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

قصه، قصه گویی، نظام تعلیم و تربیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.