(داده کاوی شبکه اجتماعی فارسی زبان توییتر با محوریت واژگان کلیدی زلزله و زمین لرزه)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: EARTHSCI03_083
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 199
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شاهرخ پوربیرانوند

استادیار پژوهشکده زلزله شناسی، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، تهران، ایران

چکیده

در این مطالعه داده های موجود در رسانه های اجتماعی توییتر فارسی با واژگان کلیدی زلزله و زمین لرزه مورد کاوش قرار گرفتند. این رسانه اجتماعی با توجه به اینکه در بین سایر انواع رسانه های موجود در پایگاه داده مورد استفاده (شامل اخبار فارسی، تلگرام، اینستاگرام فارسی) از داده های کاملتری داشته و همینطور از قدمت بیشتری نسبت به سایر رسانه های اجتماعی فارسی زبان برخوردار است کامل ترین نتایج را به دست داد. از ابزارهای تحلیلی مختلفی در این راستا بهره گرفته شد که نمودارهای فراوانی واژگان مورد نظر با استفاده از رویکردهای ابر موجودیت پستهای توییتر فارسی، ابر هشتگ پست های توییتر فارسی، همینطور تحلیل عواطف کاربران توییتر فارسی با موضوعات ترس، خشم، تحسین یا اعتماد، انتظار یا درخواست، شادی، نفرت، امید، غم و تعجب از این ابزارها بودند . برخی از این ابزارها در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفتند . بررسی این واژگان نشان داد که در توییتر فارسی و به تبع آن احتمالا در تداول عامه فارسی زبانان، واژه عربی زلزله بیش از عبارت ترکیبی زمین لرزه برای انتقال مفهوم مشترک مورد نظر از این دو واژه به کار می رود. همچنین همبستگی قابل توجهی بین عواطف کاربران توییتر فارسیخصوصا با موضوع ترس با رخداد برخی زمین لرزه های مهم در ایران در بازه زمانی مورد مطالعه یافت شد . این مطالعه لزوم بررسی های بیشتر با موضوع داده کاوی در شبکه های اجتماعی فارسی زبان را مورد تاکید قرار داد.

کلیدواژه ها

توییتر، رسانه های اجتماعی، زلزله، زمین لرزه.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.