تحلیل مقطع بهینه کارگاه های استخراجی تراز ۲۷۴۱ معدن سرب و روی انگوران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: EARTHSCI03_081
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین داودی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی علوم زمین، دانشگاه صنعتی اراک، اراک، ایران

احسان محترمی

استادیار دانشکده مهندسی علوم زمین، دانشگاه صنعتی اراک ، اراک، ایران

چکیده

پایداری فضاهای بزرگ زیرزمینی در استخراج معادن و تحلیل تنشها و تغییرشکلهای ایجاد شده پس از حفاری از اهمیت خاصی در استخراج زیرزمینی مواد معدنی برخوردار میباشد. یکی از کاربردیترین روشهای طراحی و محاسبه پایداری تونل، استفاده از روشهای عددی میباشد. این روشها برای ارزیابی اولیه از پاسخ زمین در قبال حفریه، تخمین فشار وارد بر سازه نگهدارنده و تخمین سیستم نگهداری مورد نیاز، استفاده مینمایند. در این پژوهش برای برآورد اندرکنش محیط میزبان و سازه نگهدارنده و تعیین سطح مقطع بهینه معدن از نرم افزار عددی ۳DEC استفاده شده است. هدف از این تحقیق، تحلیل پایداری کارگاه ها و گالری معدن زیرزمینی سرب و روی انگوران میباشد تا بتوان ابعاد مناسب کارگاه و پایه ها را بدست آورده و تحکیمات لازم را نیز ارائه نمود که از روش عددی اجزا مجزا جهت انجام تحلیلهای مکانیک سنگی استفاده شده است. برای این منظور در دو حالت کانسنگ سولفوره و اکسیده، ابعاد و تحکیمات مختلف کارگاه ها براساس مقایسه جابجاییهای رخ داده در اطراف کارگاه ها با میزان کرنشهای بحرانی و مجاز محاسبه شده از روابط ساکورایی تعیین شده است . در این پژوهش تحلیل پایداری و میزان کرنش کارگاه ها یکبار با سطح مقطع ۲/۳ متر و بار دیگر با سطح مقطع ۴ متر مورد بررسی قرار گرفته است . نتایج تحلیل حاکی از پایداری مناسب سطح مقطع ۴ متری به همراه قابهای فولادی سبک بود .

کلیدواژه ها

تونل، دهانه پایدار، کرنش مجاز، معیار ساکورایی، استخراج زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.