استفاده از زبان جاوااسکریپت و Rest API در پیاده سازی سامانه WebGIS

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: EARTHSCI03_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 148
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

قاسم بساکی

کارشناس نرم افزار شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

محمدحسین عسگری مهرآبادی

رئیس گروه GIS شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

زینت قوامی

کارشناس GIS شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

مژده مینائی

کارشناس GIS شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

چکیده

با گسترش و توسعه GIS از دهه ۵۰ میلادی روزبه روز بر اهمیت استفاده از نقشه به عنوان ابزار گویایی جهت مدیریت و پردازش وقایع افزوده شد. در کاربردهای اولیه این برنامه ها بر روی سیستمهای رایانه ای و به صورت تک کاربر مورداستفاده قرار میگرفت که مشکلاتی همچون عدم استفاده بهصورت همزمان از یک نقشه واحد و یا کاربر رویداده به صورت گروهی داشت. این برنامه ها قابلیتهای بسیاری درزمینه ی ترسیم و ویرایش اطلاعات مکانی در اختیار مهندسین قرار میدهند. با بالا رفتن حجم اطلاعات موجود در نقشه ها، نصب و راه اندازی نرم افزارهای تحت دسکتاپ نیازمند سخت افزار قوی و نیروی متخصص، جهت کار با این برنامه ها است. با توسعه ی برنامه نویسی وب، اغلب توسعه دهندگان برنامه های تحت دسکتاپ به فکر طراحی و پیاده سازی این نرم افزارها در بستر اینترنت افتادند. شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی باهدف سهولت استفاده از داده های موجود و امکان استفاده کاربران مختلف با سطوح دسترسی معین، جهت بهرهبرداری از نقشه ها و اطلاعات موجود در پایگاه داده و همچنین افزایش کارایی GIS، اقدام به طراحی سامانه WebGIS نمود. در این پژوهش از زبان برنامه نویسی جاوااسکریپت و رابط برنامه نویسی کاربردی (API) بهمنظور طراحی سامانه تحت وب استفادهشده است. این سامانه قابلیتهای بسیاری از قبیل ابزارهای ترسیم و نمایش عوارض و امکان گزارشگیریهای مدیریتی را در اختیار کاربران شرکت قرار داده است. سامانه طراحیشده، دسترسی به اطلاعات مکانی و توصیفی GIS در سطوح مختلف، در سطح استان، را برای کاربران تسهیل کرده است.

کلیدواژه ها

جاوااسکریپت، WebGIS، .Rest API

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.