رویکرد داده کاوی در راستای تامین آب شرب به روش ژئوفیزیک با مطالعه موردی بحران در سفره پیرامون کویر میقان اراک و بررسی چگونگی اختلاط جبهه آب شور و شیرین

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی داده کاوی در علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: EARTHSCI03_044
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

واحد آدشته

کارشناس مطالعات، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی،

حشمت اله عباسی

مدیر عامل شرکت، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

زهرا راستین

کارشناس بهره برداری شبکه توزیع، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

محمد شمسی خانی

رییس دفتر تحقیقات و بهره وری، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

منوچهر شجاعی

معاونت بهره برداری و توسعه آب، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی

محمد محبی

رییس دفتر مطالعات، شرکت آب و فاضلاب استان مرکزی،

چکیده

مطالعات آب های زیر زمینی و تهیه مدل دو بعدی ژئوفیزیکی آبخوانها جهت مدیریت،کنترل و تصمیم گیری های آتی امری ضروری است. در این تحقیق با استفاده از داده کاوی مقاومت ویژه که به صورت خام می باشد با تحلیل های لازم درک شهودی از وضعیت زمین شناسی و چگونگی جریان آب در لایه های پایین بدست خواهد آمد. در واقع در این تحقیق هدف اصلی این است تا چگونگی مدیریت منابع آبی به شرح زیر صورت گیرد: ابتدا وضعیت آبخوان به کمک داده های ژئوفیزیکی مقاومت ویژه و اطلاعات موجود از حفاری ها مدل سازی می شود و سپس مناطق مناسب برای حفاری های آتی پیشنهاد می گردند. برای این منظور داده های سونداژهای الکتریکی موجود در منطقه، ابتدا توسط روش های دستی و نرم افزار، بصورت یک بعدی تفسیر و نتایج حاصل را با اطلاعات چاه های نزدیک و اطلاعات زمین شناسی منطقه مقایسه می شوند و مدل یک بعدی آنها تهیه می شود.آنگاه از کنار هم قرار دادن مدل های یک بعدی، سونداژ های روی یک پروفیل، مدل های شبه دو بعدی جهت رسیدن به اطلاعات بیشتر بدست می آیند. پس از آن داده ها توسط نرم افزار، بصورت دو بعدی،مدل می شوند. نتایج حاصل از مدل سازی دو بعدی با مدل های شبه دو بعدی، اطلاعات چاه های مجاور و اطلاعات زمین شناسی منطقه مقایسه می گردند و مدل هایی دو بعدی منطبق با واقعیت زمین شناسی تهیه می گردد و در نهایت مرز آب شور و شیرین و بعبارتی گرادیان آب شور و شیرین برای جلوگیری از آلودگی آب شرب صورت می گیرد.

کلیدواژه ها

داده کاوی،آبخوان، جبهه آب شور و شیرین ، سنگ کف ، سونداژ، مقاومت ویژه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.