بررسی رابطه فرهنگ سازمانی با توانمندسازی کارکنان (مطالعه موردی: سازمان تأمین اجتماعی در استان خوزستان)

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: همایش علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS01_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3094
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمید عبودی

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد عل

مصدق لطفی زنگنه درویش

دانش آموخته کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوش

فرشته کاظمیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی، گروه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

هدف تحقیق حاضر شناخت تاثیر فرهنگ سازمانی بر توانمندسازی کارکنان سازمان تامین اجتماعی خوزستان است. در این تحقیق با توجه به محدودیت زمانی و گستردگی موضوع فرهنگ سازمانی، پنج ویژگی مهمتر فرهنگ سازمانی شامل نوآوری، هویت سازمانی، حمایت مدیریت، سیستم پاداش برگرفته شده از الگوهای ارائه شده توسط رابینز ( 1997 ) و تمرکز بر نتیجه ها از الگوهای در نظر گرفته شده توسط اوریلی و همکارانش 1991 ) مورد استفاده قرار گرفت. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت و روش از نوع همبستگی می باشد. جامعه آماری در این ) پژوهش حدود 800 نفر می باشد. برای تعیین حجم نمونه از فرمول کوکران استفاده شد، در نتیجه 176 نفر به عنوان نمونه بطور تصادفی انتخاب شد ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامهمحقق ساخته می باشد که بر اساس مقیاس 5 گزینه ای لیکرت تنظیم شد. جهت بررسی روایی پرسشنامه از روایی صوری (ظاهری) استفاده شد. میزان پایایی پرسشنامه با بررسی ضریب آلفای کرونباخ 0/87تعیین شده است. جهت بررسی فرضیهها با بکارگیری نرم افزار 17SPSS V. از آزمون های تحلیل همبستگی و رگرسیون استفاده شد. نتایج نشان می دهد بین فرهنگ سازمانی و توانمندسازی کارکنان در سازمان تأمین اجتماعی خوزستان رابطه معنی دار مثبت وجود دارد. از بین ابعاد مورد بررسی، مؤلفه های نوآوری و تمرکز بر نتیجه ها بیشترین تأثیر معنی دار را داشته اند. پژوهش هایی از این دست می تواند سهم خوبی در تبیین اهمیت فرهنگ سازمانی و کمک به مدیران و کارکنان سازمان ها جهت توجه به موضوع توانمندسازی نیروی انسانی داشته باشد

کلیدواژه ها

توانمند سازی، هویت سازمانی، فرهنگ سازمانی، تمرکز بر نتیجه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.