کشف فرآیندهای کسب و کار برای نگاره رویدادهای خرد با رویکرد خوشه بندی و تئوری گراف

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی
  • کد COI اختصاصی: NCAEA06_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا چوپان نژ ادنجف آبادی

دانشجو کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

عرفان حسن نایبی

استادیار، دانشکده مهندسی صنایع، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

بیشتر تکنیک های فرایند کاوی بر این فرض استواراند که نگاره رویداد های موجود از فرایند ها همگی در یک سطح از درشت دانگی هستند. درحالیکه بسیاری از فرآیندهای کسب و کار با سطح متفاوتی از درشت دانگی ذخیره می شوند که این موضوع کشف و تحلیل گراف فرآیند را با چالش های مختلفی همراه می کند. استفاده از تکنیک های پیش پردازش این امکان را می دهد که رویدادها در سطح مناسبی از درشت دانگی خلاصه گردد. هدف تحقیق حاضر ارائه یک رویکرد خلاصه سازی است بطوریکه خروجی الگوریتم فرآیندکاوی برای ذی نفعان مختلف کسب و کار ساده تر و تفسیرپذیر تر گردیده و نقاط مهم فرآیند که برای تعریف اقدامات راهگشا هستند، حفظ شوند. برای این منظور در این پژوهش از الگوریتم های یادگیری ماشین بدون نظارت برای خوشه بندی رویدادها استفاده شده است. روش تحقیق با رسم گراف فرایند آغاز شده سپس معیارهای مرکزیت متفاوت شبکه بر اساس ساختار و توپولوژی گراف رویدادها محاسبه می شود. این شاخص ها به عنوان ویژگی های جدیدی برای خوشه بندی بهتر به داده اولیه اضافه می گردد. در ادامه با استفاده از دو الگوریتم خوشه بندی مخلوط گوسی و DBSCAN و با تنظیم ابرپارامترهای هریک، خوشه بندی نهایی انجام می شود. بر اساس نتایج تحقیق با انتخاب الگوریتم مخلوط گوسی با امتیاز سیلوئت ۰.۹۲۶۳۸ روی داده مطالعه موردی انتخاب شده، ۴۴ خوشه کشف شده را به عنوان نقشه ای از فرایند خلاصه شده مناسب، همراه با معرفی راس با بالاترین امتیاز بردارویژه به عنوان نماینده خوشه در نظر گرفته شده است.

کلیدواژه ها

نظریه گراف، نظریه شبکه، فرایندکاوی، خلاصه سازی نگاره رویدادها، الگوریتم های یادگیری ماشین بدون نظارت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.