تحلیل رفتار اطلاع جویی اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی براساس مدل رویدادی بلکین

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
  • کد COI اختصاصی: IRANWEB09_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 250
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیکا خرمشکوه

کارشناس ارشد، گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران ، ایران

عصمت مومنی

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران ، ایران

سیدمهدی طاهری

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانششناسی، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران ، ایران

چکیده

پژوهش حاضر، با هدف تبیین رفتار اطلاعجویی اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی براساس مدل رویدادی بلکین انجام شد. از لحاظ ماهیت ، از نوع کاربردی بود و با روش پیمایشی - تحلیلی انجام گرفت . جامعه پژوهش را اعضای هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبائی شامل ۵۶۲ نفر و نمونه پژوهش را ۲۲۶ نفر تشکیل دادند که با روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری دادهها پرسشنامه نیمه ساختاریافته بود. دادههای گردآوری شده به کمک نرم افزار spss مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت . یافته های پژوهش نشان داد که اعضای هیئت علمی از کلیدواژهها و عبارات کلیدی پیشنهادی پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی »در حد متوسط « استفاده داشته اند؛ اصطلاحات تخصصی مورد جست وجو در پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی ، »در حد متوسط « به رفع نیاز اطلاعاتی اعضای هیئت علمی کمک کرده است ؛ محیط رابط کاربر پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی ، از لحاظ شیوه نمایش و نوع منابع با اولویت های اعضای هیئت علمی »در حد متوسط « همخوانی داشته است و کلیدواژهها و عبارات کلیدی مورد جست وجوی اعضای هیئت علمی با محتوای منابع بازیابی شده و همچنین قابلیت های طراحی شده در نظام جست وجوی پایگاههای اطلاعاتی داخلی و خارجی ، »در حد متوسط « با ابزارهای پیشرفته کاوش همخوانی داشته است . درنتیجه ، به نظر می رسد کلیدواژهها و عبارات کلیدی پیشنهادی پایگاههای اطلاعاتی ، رابط کاربری پایگاههای اطلاعاتی و امکانات نظام جست وجوی پایگاههای اطلاعاتی باید کاربرمحورتر بوده تا به حل نیاز اطلاعاتی اعضای هیئت علمی کمک نماید .

کلیدواژه ها

رفتار اطلاع جویی ، مدل رویدادی بلیکن ، اعضای هیئت علمی ، دانشگاه علامه طباطبائی ، پایگاه اطلاعاتی ، نیاز اطلاعاتی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.