ارزیابی شرایط آسایش محیطی ساختمان های بلندمرتبه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: نوزدهمین کنفرانس ملی شهرسازی، معماری، عمران و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: PSHCONF19_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول یزدی

دانشجوی کارشناسی دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه هنر اصفهان

چکیده

رشد فزایندهی شهرنشینی و کمبود زمین شهری مناسب برای اسکان، سبب گرایش بشر امروزی به احداث شهرهای عمودی شدهاست. دلایلی همچون؛ هزینه های بالای خدماترسانی شهری، ارزش اقتصادی زمین، محدود بودن توسعه افقی شهرها و... اینپدیده را به ضرورتی اجتناب ناپذیر تبدیل کرده است. در این پژوهش با استناد به مطالعات کتابخانه ای و میدانی و با روشتوصیفی-تحلیلی به ارزیابی شرایط آسایش محیطی ساختمان های بلندمرتبه با تاکید بر نقش عناصر اقلیمی به ویژه باد پرداختهمیشود. در این راستا برای تاکید بر نقش باد در ایجاد آسایش محیطی از روش دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) و تونل باددر قالب نرمافزارهای Ecotect Analysis و ArcGIS استفاده شده است. در این پژوهش قسمتی از یک منطقه ی شهری، باکاربری عموما مسکونی و بافت شطرنجی در منطقه ۱۳ شهر اصفهان که دروازهی ورود بادهای غالب در شهر اصفهان است با ابعادتقریبی ۴۰۰۰ متر در ۱۵۰۰ متر در نظر گرفته شده است. در محدودهی موردمطالعه عمدتا ترکیبی از ساختمان های شش طبقهو برج های ۱۵ طبقه مسکونی وجود دارد. سرعت باد از صفرتا ۲۵ متر بر ثانیه که از شدیدترین بادهای استان اصفهان بوده استدر نظر گرفته شده است. این بادها عمدتا از غرب، جنوب غرب و شمال شرق میوزند. با ارزیابی مطالعات آیرودینامیک شهری ونیز بررسی آزمایش های تونل باد مشخص گردید که ساختمانهای بلندمرتبه منجر به تغییرات اساسی در جریان هوا و شرایطآسایش محیطی می شود. پژوهش های صورت گرفته با استفاده از داده های عناصر و عوامل اقلیمی نشان می دهد به جز دی ماه درسایرماه های سال نیاز به جریان باد در شهراصفهان برای ایجاد منطقه آسایش ضروری است. همچنین بررسی داده های کیفیتهوا نیز نشان میدهد که آلودگی هوا در شهر اصفهان در پاییز و زمستان به حداکثر می رسد. بنابر موارد ذکر گردیده وزش باد درطول سال در شهر اصفهان ضروری است؛ بر این اساس در این پژوهش، راهکارهایی برای تعامل بیشتر جریان باد با ساختمان هایمرتفع ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

ارزیابی آسایش محیطی؛ ساختمان های بلندمرتبه؛ باد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.