بررسی تاثیر آگاهی محیطی، کنترل رفتار و هنجار اجتماعی بر قصد کارآفرینی با توجه به نقش رفتار کارآفرینانه در بین دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد.

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پانزدهمین کنفرانس ملی اقتصاد، مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: EMCCONF15_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 209
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید حجت آبادی

کارشناسی ارشد، رشته مدیریت بازرگانی، گرایش کارآفرینی، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، یزد، ایران.

محمدتقی هنری

استادیار مدیریت صنعتی، گروه مدیریت صنعتی، واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران

نیلوفر اسلام نژاد

کارشناسی ارشد، رشته مهندسی برق، گرایش مخابرات (میدان موج)، دانشکده فنی و مهندسی، پردیس فنی و مهندسی، دانشگاه یزد، یزد، ایران

چکیده

امروزه شرایط محیطی و قواعد بازی رقابت به حدی پیچیده و مبهم گردیده که کشورها و سازمان ها دیگر نمی توانند تنها با تغییرات اندک در روش ها، ساختار، تکنولوژی و عواملی نظیر این، بقای بلند مدت خود را تضمین کنند. لذا کشورها و سازمان های امروزی باید انقلابی در اذهان مدیران و کارکنان خود به وجود می آورند تا به طور اساسی مفهوم سازمان، کار، کیفیت و رقابت در ذهن آن ها دگرگون شود. بدین ترتیب، نقش سنتی مدیر کارآمدی خود را از دست می دهد. در چنین شرایطی، کشورها و سازمان ها نیاز به کارآفرینانی دارند که بتوانند از طریق خلاقیت و نوآوری، پشتکار، اعتماد به نفس و تحمل ابهام، خون تازه ای را در کالبد کشور و سازمان به جریان بیندازند. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر آگاهی محیطی، کنترل رفتار و هنجار اجتماعی بر قصد کارآفرینی با توجه به نقش رفتار کارآفرینانه است و در شناسایی انتخاب، سطح تلاش و پشتکار افراد، نقش مهمی را ایفا میکند. با استفاده از متغیر آگاهی محیطی به عنوان متغیر مستقل، کنترل رفتار ادراک شده، هنجار اجتماعی، رفتار کارآفرینانه به عنوان متغیرهای میانجی، قصد کارآفرینی به عنوان متغیر وابسته، مدل تحقیق شکل گرفته است. روش تحقیق حاضر، از نظر هدف، کاربردی بوده و بر حسب روش میدانی است که با بکارگیری ابزار پرسشنامه و روش پیمایشی داده های مورد نیاز جمع آوری شده است. جامعه آماری این پژوهش، دانشجویان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشگاه یزد به تعداد ۵۰۰ می باشد و از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده گردیده و تعداد ۱۰۶ نمونه قابل قبول جمع آوری گردید. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای استاندارد بهره گرفته شده است که روایی آن از طریق تحلیل عاملی و پایایی ابزار نیز از طریق آلفای کرونباخ و پایایی مرکب تایید شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده انجام شده و نتایج پژوهش نشان میدهد.

کلیدواژه ها

قصد کارآفرینانه، خودکارآمدی کارآفرینانه، آگاهی محیطی، کنترل رفتار ادراک شده، رفتار کارآفرینانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.