بررسی حقوقی قوانین حمل و نقل کالا در حقوق داخلی و بین المللی و نحوه مدیریت آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی تحقیقات پیشرفته در مدیریت و علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUCONF03_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شروین دربندی

کارشناسی حقوق دانشگاه پیام نور، واحد بین الملل قشم ، هرمزگان، ایران

الهام ایزدی

کارشناسی مدیریت بازرگانی ، دانشگاه قم ، قم ، ایران

چکیده

در حال حاضر قوانین حمل و نقل کالا در کشور کاربرد بسیاری دارد و بسیاری از صنایع و شرکت ها از سیستم حمل و نقل داخلی برای سرعت بخشیدن به امور جا به جای بار خود ا ستفاده می کنند. قوانین داخلی حمل و نقل کالا این امکان را برای شرکت های باربری و رانندگان فراهم می کند تا بتوانند با خیال راحت تر مبادلات خود را انجام دهند و از سوی دیگر این اطمینان به صاحبان بار داده می شود که با خیال راحت طبق این قوانین مر سولات خود را به شرکت های حمل و نقل کالا بسپارند. ترانزیت کالا به صورت زمینی ، دریایی و هوایی در مرز کشورها انجام می شود و برای اینکه کالاها بدون مشکل از یک کشور وارد یا خارج شوند، باید قوانینی با شد تا بر صنعت حمل و نقل کالا نظارت دا شته با شد. پژوهش حا ضر بر ا ساس روش تو صیفی - تحلیلی و بر پایه ا سناد و منبع کتابخانه ای نگا شته شده ا ست و در این را ستا، با مطالعه ا سناد بین المللی ، با هدف کاربردی ، اطلاعات به د ست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته ا ست . تولید فزاینده کالای خطرناک و گسترش مبادلات تجاری بر حجم نقل و انتقال کالای خطرناک افزوده و باعث شده ا ست حمل و نقل جاده ای این نوع کالا مو ضوع بحث کنوان سیونهای بین المللی قرار گیرد. حقوق ایران نیز از تحولات بین المللی دور نمانده و علاوه بر ملحق شدن به برخی کنوانسیونهای بین المللی ، مقرراتی را در سطح داخلی برای حمل این نوع کالاها و ضع کرده ا ست . در فرایند حمل و نقل کالای خطرناک، ارسال کننده یکی از طرفین قرارداد حمل و نقل ا ست که نقش سازنده ای در تهیه مقدمات حمل دارد. ار سال کننده کالا در موقعیت منا سبی برای سنجش ایمنی حمل کالا بوده و دارای وظایفی ا ست که به اقتضای طبیعت خاص کالای خطرناک و گستردگی و شدت خسارت نا شی از آن ت شدید شده ا ست و در پی آن، مسئولیت سنگین تری را می طلبد.

کلیدواژه ها

قوانین داخلی ، قوانین بین المللی ، مدیریت ، حمل و نقل کالا، مسئولیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.