مدلسازی و تفسیر داده های مغناطیسی و ژئوالتریک در محدوده کانسار مس -مولیبدن پورفیری ظفرقند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهل و یکمین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI41_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 132
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا صومعه

دانشجوی کارشناسی اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

سیدمحمد ابطحی فروشانی

استادیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

هوشنگ اسدی هارونی

استادیار دانشکده مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

محمد حاج حیدری

دانشجوی کارشناسی ارشد اکتشاف معدن، دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

محدوده ظفرقند واقع در استان اصفهان از محدوده های مورد توجه برای اکتشاف کانسار های مس -مولیبدن پورفیری است . وجود سنگ هایی چون ریولیت داسیت ،داسیت پورفیری و کوارتز دیوریت به همراه وجود بی هنجاری بالاتر از کلارک جهانی برای عیار مس و مولیبدن؛ احتمال تشکیل کانسر پورفیری مس -مولیبدن در منطقه را تقویت کرده است . در این راستا، با انجام مطالعات مغناطیس سنجی ، مقاومت ویژه و پلاریزاسیون القایی و تحلیل نتایج آنها، مشخص شد که تغییرات شدید خودپذیری مغناطیسی احتمالا با حضور کانی سازی ارتباط دارد و حاشیه محدوده های با خودپذیری مغناطیسی بالا، می توانند مکان مناسبی برای وقوع کانی سازی مس و مولیبدن باشند. همچنین انجام مدلسازی وارون سه بعدی داده های مغناطیسی ، شکل کلی از توده نفوذی کوارتز دیوریتی که منشاء سیالات هیدروترمال کانی ساز بوده است را نشان داد. در نهایت ، با توجه به نتایج به دست آمده از تفسیرهای انجام شده؛ محل مناسبی جهت حفاری اکتشافی پیشنهاد گردیده است .

کلیدواژه ها

ظفرقند ، IP/Rs ، مغناطیس سنجی ، مس -مولیبدن پورفیری ، مدل سازی وارون

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.