سنگ شناسی و سنگ نگاری اندیس طلای قوری درق- شمالغرب ایران-آذربایجانغربی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهل و یکمین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI41_159
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 217
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم معصومی

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، ایران

سیدغفور علوی

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، ایران

وارطان سیمونز

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، ایران

حسین ناصری

گروه علوم زمین، دانشکده علوم طبیعی، دانشگاه تبریز، ایران

چکیده

بخشی از محدوده مورد در۵۰ کیلومتری شرق میاندوآب ۲۵ کیلومتری غرب قره آقاج قرار دارد. و این محدوده شامل بخش میانی حاشیه جنوبی غربی نقشه (۱۰۰۰۰۰:۱) است . کهن ترین سنگ های نهشته های شناخته شده در این منطقه مورد مطالعه ، مجموعه دگرگونی است . که در شمال شرق محدوده معدنی و شرق شمال - شرق روستای قوری درق با روند شمال غربی - جنوب شرقی رخنمون دارد( متاریولت ، متاگابرو-دیوریت ، اگزواسکارن، متاریوداسیت ). رگه های سیلیسی در محدوده از چندین سانتی متر تا چندین متر می باشد که عمدتا در امتداد های شمالی _ جنوبی و شمال شرق و جنوب غرب گسترش داردند و باتوجه به وجود شواهد دگرسانی آرژیلیکی در منطقه که با فعالیت چشمه های معدنی در ارتباط است . کانه زایی های متعددی اتفاق افتاده است . جهت بررسی همبستگی عناصر، براساس ضریب همبستگی پیرسون، همبستگی ضعیفی بین عناصرAu با Al- Mg- S- Zr- V- Ti- Sr - Na-Mn و همبستگی قوی Au با Zn, Pb , Fe مشخص گردید. و همچنین همبستگی قوی Cu با P, Sr, Ti, V, Zr, S, Al, Cr, Mg و همبستگی ضعیف Cu با عناصرZn, Pb, Mn مشخص گردید. شایان ذکر است که وجود چشمه های تراورتن ساز در منطقه و ذخایر تراورتن و مرمر، نشانگر پویایی منطقه از لحاظ تکتونیک می باشد. اهداف جزیی از این نقشه مشخص کردن تمامی رخنمونهای سنگی در محدوده معدنی است و مطالعه روابط صحرایی و مقاطع نازک انواع سنگ های رخنمون یافته و بررسی ارتباط تبلوری آنها است . به منظور دسترسی به اهداف این مطالعه ، در ابتدا اطلاعات کلی موجود در مورد منطقه مورد مطالعه جمع آوری شد. این اطلاعات شامل تهیه و مطالعه کتابها و مقالات معتبر در مورد محدوده معدنی ، گردآوری نقشه های زمین شناسی و توپوگرافی ، تهیه عکس های هوایی و تصاویر ماهوارهای منطقه مورد نظر و تهیه پایان نامه ها و گزارشات مرتبط با منطقه مورد مطالعه می باشد. در مرحله بعد مطالعات صحرایی به منظور نمونه برداری ، بررسی تغییرات لیتولوژیکی محدوده موردنظر، ساخت و بافت واحدهای سنگی رخنمون یافته ، بررسی روابط محدوده مورد نظر با سنگ های اطراف، عناصر ساختاری ، رگه ها و دگرسانی ها انجام گرفت . در این مرحله ضمن آشنایی با منطقه و مشخص کردن موقعیت های نمونه برداری ، ۲۳ نمونه از منطقه برداشت شد.

کلیدواژه ها

پترولوژی ، قره آقاج، دگرسانی آرژیلیکی ، قوری درق

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.