بکارگیری تصاویر ماهوارهای استر به منظور شناسایی زونهای دگرسانی منطقه ظفرقند، اصفهان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهل و یکمین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI41_143
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمانه اسمعیل زاده

دانشجو کارشناسی اکتشاف معدن دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران

سیدسعید قنادپور

استادیار دانشکده مهندسی معدن دانشگاه صنعتی امیبرکبیر، تهران

چکیده

تفکیک و به نقشه درآوردن زونهای دگرسانی در اکتشاف تیپ های مس پورفیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است . به منظور بارزسازی این زونهای دگرسانی از تکنیک های سنجش از دور استفاده شده است . منطقه ظفرقند، در جنوبشرق اردستان و شمالغرب اصفهان و بر اساس تقسیم بندی زونهای ساختاری زمین شناسی در زون ایران مرکزی و همچنین در بخش میانی کمان آتشفشانی ماگمایی ارومیه -دختر واقع شده است . منطقه ظفرقند دارای سنگ های آتشفشانی با سن ائوسن بالایی و توده نفوذی با سن الیگوسن می باشد. هاله های دگرسانی مختلفی وجود دارد که شامل فیلیک ، پتاسیک ، پروپیلیتیک ، آرژیلیک و کمی سیلیسی است . در این مقاله به با استفاده از تصاویر سنجنده استر، به شناسائی دگرسانی های رسی آرژیلیک ، فیلیک ، پروپیلیتیک پرداخته شده است . در این راستا، پس از انجام پیش پردازش لازم، روشهای ترکیب رنگی کاذب (RGB)، نسبت باندی (BR) و فیلترگذاری تلفیقی (MF) جهت آشکارسازی زونهای حاوی دگرسانی به کار گرفته شده است .

کلیدواژه ها

ظفرقند، مس پورفیری ، دگرسانی ، سنجش از دور، سنجنده استر.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.