پتروگرافی سنگ های دربرگیرنده کانسار فلورین سیمرغ، منطقه دهسلم ، استان خراسان جنوبی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: چهل و یکمین گردهمایی (همایش ملی) علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI41_067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 321
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا ملک محمدی

گروه زمین شناسی، دانشکده علوم زمین ،دانشگاه شهید چمران اهواز

علیرضا زراسوندی

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم زمین ،دانشگاه شهید چمران اهواز

محسن رضایی

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم زمین ،دانشگاه شهید چمران اهواز

مجید طاشی

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم زمین ،دانشگاه شهید چمران اهواز

غزال زراسوندی

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم زمین ،دانشگاه شهید چمران اهواز

محیا منوچهری

گروه زمین شناسی ، دانشکده علوم زمین ،دانشگاه لرستان

چکیده

کانسار فلورین سیمرغ، در منطقه دهسلم استان خراسان جنوبی ، در بخش شرقی پهنه ساختاری بلوک لوت واقع شده است . محدوده کانسار از نظر لیتولوژیکی شامل مجموعه آتشفشانی به سن ائوسن با ترکیب داسیت و توده ساب آلکالن با ترکیب آندزیت - بازالت می باشد. با توجه به مطالعات صورت گرفته ، بخش اعظم کانه زایی فلوریت در امتداد درزه و شکستگی های موجود در سنگ آتشفشانی داسیت به صورت رگه ای رگه - رگچه ای یافت می شود. در واقع فلوریت کانی اصلی رگه ها و کوارتز کانی فرعی کانسار می باشد. عوامل موثر کانه زایی فلوریت در منطقه مورد مطالعه عبارتند از: ۱- کنترلهای ساختاری (گسل ، درزه و شکاف)، ۲- لیتولوژی سنگ های دربرگیرنده، ۳- محلولهای گرمابی که در سنگ های با لیتولوژی مناسب جریان یافته است و ۴- حضور توده های نفوذی در عمق به عنوان عامل حرارتی . با توجه به قرارگیری منطقه معدنی مورد مطالعه در بین گسل های نایبند و نهبندان کنترل کننده ساختاری با حضور درز و شکاف فراوان مهم ترین عامل کانه زایی دگرسانی در منطقه محسوب می شود. از مهم ترین دگرسانی های موجود در توالی آتشفشانی منطقه می توان به دگرسانی سیلیسی ، سرسیتی ، پروپیلی تیک و آرژیلیکی اشاره نمود. با توجه به مطالعات انجام شده کانی سازی در منطقه سیمرغ از نوع کانسار رگه ای فلوریت می باشد.

کلیدواژه ها

فلوریت ، رگه ای ، بلوک لوت، خراسان جنوبی ، سیمرغ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.