مقایسه تاثیر دو نوع برنامه تمرین مقاومتی و تمرین هوازی (مقاومتی - استقامتی) همراه با مکمل دهی سیر بر سطوح CRP در زنان دارای اضافه وزن

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی تربیت بدنی و علوم ورزشی
  • کد COI اختصاصی: ICSPORT07_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 111
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

گلسا جهانیان

کارشناسی ارشد تغذیه ورزشی، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی

وریا طهماسبی

استادیار دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه رازی

چکیده

مقدمه: افزایش روزافزون افراد دارای اضافه وزن و چاقی به خطر عمده برای سلامت جهانی تبدیل شده است، که متعاقب با این عارضه ها و ایجاد التهاب مزمن و به دنبال آن سندرم متابولیک، فرد در معرض ابتلا به مقاومت به انسولین، فشار خون بالا، دیابت نوع ۲ و ۱ و بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرد باتوجه به یافته های پژوهش ها مبنی بر سودمندی مصرف سیر و همچنین فعالیت ورزشی بر فرآیندهای التهابی و نبود پیشینه ی پژوهشی که اثار توامان و جداگانه ی فعالیت ورزشی همزمان و مقاومتی با مصرف سیر را بر سطوح CRP در زنان جوان دارای اضافه وزن مقایسه کرده باشد. پژوهشی به منظور بررسی و مقایسه ی تاثیر دو نوع برنامه تمرین مقاومتی و تمرین همزمان (مقاومتی - استقامتی) همراه با مکمل دهی سیر بر سطح سرمی CRP، اینترلوکین -۶ IL-۶ و شاخص عملکردی سلول های بتای پانکراس در زنان دارای اضافه وزن در قالب کار پایان نامه انجام شد. روش شناسی: پژوهش حاضر نیمه تجربی با طرح پیش آزمون و پس آزمون صورت گرفته و آزمودنی ها متشکل از ۵۶ زن سالم غیر فعال دارای اضافه وزن با میانگین سنی ۳/۷۴±۲۹/۳۴ سال، وزن ۷/۹۶±۷۴/۰۶ کیلوگرم، قد ۱/۸۹±۱/۶۲ سانتی متر، و شاخص توده بدنی ۲/۹۶±۲۷/۷۴ کیلوگرم بر متر مربع بودند که به طور تصادفی در گروه های دارونما n=۸ مکمل n=۸ تمرین مقاومتی +مکمل سیر n=۱۰، تمرین همزمان +مکمل سبز n=۱۰ تمرین مقاومتی + دارونما n=۱۰ تمرین همزمان + دارونما n=۸ قرار گرفتند. گروه های تمرین ۳ جلسه در هفته به مدت هشت هفته برنامه تمرینی خود را اجرا نمودند. تمرین مقاومتی شامل ۸ حرکت بالاتنه و پایین تنه با شدت ۱۰-۸ تکرار بیشینه و تکرار ۳ ست و به دنبال آن ۳۰ دقیقه پیاده روی یا دویدن و هر دو گروه، مصرف مکمل سیر به صورت روزانه ۲ قرص روکش دار ۵۰۰ میلی گرم گارسین دردو نوبت صبح و شب را با شروع تمرینات همزمان و مقاومتی همراه با وعده غذایی داشتند.

کلیدواژه ها

پروتئین واکنشگر C، اینترلوکین -۶، تمرین همزمان، مقاومت به انسولین، سیر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.