بررسی رابطه بین سازگاری تحصیلی و مهارت های اجتماعی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر ماهشهر در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مدیریت، روانشناسی و علوم انسانی با رویکرد توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: MPHCONF07_025
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 200
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا عبادی

دانشگاه آزاداسلامی واحد امیدیه،امیدیه

چکیده

این پژوهش با هدف بررسی رابطه بررسی رابطه بین سازگاری تحصیلی و مهارت های اجتماعی با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه شهر ماهشهر در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بوده است. این پژوهش در زمره پژوهش های کاربردی بود. جامعه آماری این پژوهش کلیه ی دانش آموزان دختر و پسر مقطع متوسطه شهر ماهشهر بودند که تعداد آنها برابر با ۴۷۲۶ نفر بودند و تعداد ۳۵۰ نفر به عنوان نمونه آماری به روش نمونه گیری نمونه گیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل داده ها در دو بخش آمار توصیفی (میانگین، انحراف استاندارد، کمترین و بیشترین نمره) و آمار استنباطی (ضریب همبستگی ساده پیرسون و رگرسیون چندگانه گام به گام) به وسیله نرام افزار SPSS نسخه ۲۸ انجام شد. نتایج نشان داد که بین متغیر سازگاری تحصیلی (r=۰/۳۵۸ ,P< ۰/۰۰۱)، با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معنی داری بدست آمد. نتایج همچنین نشان داد که بین مولفه های مهارت های اجتماعی شامل خودکنترلی (r=۰/۳۸۱ ,P< ۰/۰۰۱)، همدلی (r=۰/۳۶۲ ,P< ۰/۰۰۱)، ابراز وجود (r=۰/۳۵۴ , P< ۰/۰۰۱)، همکاری (r=۰/۳۴۴ , P< ۰/۰۰۱) با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان رابطه مثبت و معنی داری بدست آمد. علاوه بر این نتایج نشان داد از میان متغیرهای پیشبین پیشرفت تحصیلی، سه متغیر سازگاری تحصیلی، همدلی و همکاری (از متغیر مهارت های اجتماعی) پیش بینی کننده مناسبی برای پیشرفت تحصیلی معلمان بوده اند. که مقدار ضریب همبستگی چندگانه برای ترکیب خطی متغیرهای پیشبین برابر با (۰/۶۸۳) و مجذور همبستگی چندگانه برابر با (۰/۵۶۹) بود. بر همین اساس پیشنهاد میشود که مسولان با ایجاد برنامه هایی در مدارس که سازگاری تحصیلی و مهارت های اجتماعی را افزایش دهند و زمینه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را فراهم کنند.

کلیدواژه ها

سازگاری تحصیلی، مهارت های اجتماعی ، پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.