اجرای پایلوت نانوپوشش سیلیکونی بر روی تجهیزات عایقی پست های منتخب تهران و مشهد و بررسی نتایج عملکرد میدانی
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی فناوری نانو در صنعت برق
- کد COI اختصاصی: NANOENERTECH07_036
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 690
نویسندگان
گروه مواد غیر فلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران
گروه مواد غیر فلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران
گروه مواد غیر فلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران
گروه مواد غیر فلزی، پژوهشگاه نیرو، تهران
شرکت برق منطقه ای تهران
چکیده
وجود ریزگرد های طبیعی و یا ذرات گرد و غبار ناشی از فعالیت های صنعتی می تواند عملکرد مقره های الکتریکی و تجهیزات عایقی پست های برق را با اختلال مواجه سازد. استفاده از پوشش های آبگریز یا خود تمیزشونده می تواند نشست آلودگی ها بر روی تجهیزات الکتریکی و اختلال در عملکرد آن ها را بطور چشمگیری کاهش دهد. پوشش های سیلیکونی پخت شونده در دمای محیط (RTV) یک راهکار اساسی در این حوزه است که توسط شرکت های مختلف بصورت تجاری و صنعتی در حال اجرا می باشد.ساخت نانوپوشش های ابرآبگریز از طریق افزودن نانوذرات اصلاح شده به پوشش های سیلیکونی مرسوم می تواند یک راهکار موثر در این حوزه باشد. هم چنین وجود نانو ذرات سیلیکا در این پوشش ها باعث افزایش خواص مکانیکی، افزایش طول عمر پوشش و نیز بهبود خاصیت خود تمیز شوندگی و آب گریزی می شود. در این پژوهش با هدف بهبود عملکرد تجهیزات عایقی صنعت برق، نانو پوشش های سیلیکونی بهینه شده بر روی تجهیزات عایقی پست های انتقال برق مشیریه تهران و رضوان مشهد که به دلیل مجاورت با کارخانه های سیمان دارای مشکل نشست ذرات گرد و غبار بوده اند، اعمال گردید. عملکرد این نانو پوشش بعد از گذشت ۹ ماه در پست مشیریه مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت مقره های دارای نانو پوشش از آب گریزی مطلوبی برخوردار بوده و در مقایسه با مقره های بدون پوشش و با پوشش معمولی، بسیار راحت تر از آلودگی ها پاک شدند. در مقره های بدون پوشش در برخی مناطق فیلم سخت و پایدار سیمانی تشکیل شده و همچنین در اثر ریخته شدن آب، لایه ای پیوسته از رطوبت تشکیل گردید که حالت گل شدن روی سطح ایجاد نموده و پس از خشک شدن نیز آلودگی ها از روی سطح برطرف نگردیدند. در صورتی که در نانوپوشش به هیچ عنوان فیلم های سخت و پایدار سیمانی تشکیل نشده و از سوی دیگر پس از ریختن آب فیلم پیوسته از آب روی سطح ایجاد نشد و بدون تشکیل حالت گلی شکل آلودگی ها از روی سطح بر طرف شدند. هم چنین قطرات آب دارای زاویه تماس بالاتر از ۱۳۰ درجه بوده اند.کلیدواژه ها
نانو پوشش؛ خود تمیز شوندگی؛ آب گریزیمقالات مرتبط جدید
- مسیریابی مبتنی بر خوشه بندی در شبکه های بین خودرویی با ترکیب الگوریتم های گرگ خاکستری و جهش قورباغه
- استفاده از مدل های زبانی در تشخیص آسیب پذیری کد
- مدیریت انرژی در شبکه های هوشمند با استفاده از منابع تجدیدپذیر
- اصول شستشوی صحیح شبکه بدون قطع برق
- افزایش کارایی و آپدیت سیستم ناوبری با استفاده از روش معادلات انتشار خطا و تخمین زاویه غیرفعال
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.