بررسی عدم حضور ویژگی ها در آزمون انتخاب با رویکرد ویژگی های غیرحضوری درون زا (مطالعه موردی مصرف کنندگان چای ارگانیک در شهر تهران)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران، دوره: 50، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_IJAEDR-50-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 55
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسماعیل پیش بهار

Associate Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

هاشم محمودی

PhD. Student, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

باب اله حیاتی

Professor, Department of Agricultural Economics, Faculty of Agriculture, University of Tabriz, Tabriz, Iran

چکیده

در فرآیند آزمون انتخاب، برخی پاسخ­گویان ممکن است در هنگام ارزیابی و انتخاب گزینه­های مورد نظر خود به همه صفات ارایه شده نپردازند. این مساله باعث بروز ناهمگنی در رفتار پاسخ دهندگان می شود. برای بررسی تاثیر این ناهمگنی در فرایند انتخاب مصرف کنندگان چای ارگانیک در شهر تهران، در مطالعه حاضر از رویکرد نوین ویژگی­های حضوری درونزا (EAA) در الگوی لاجیت بهره گرفته شد. داده ها و اطلاعات مورد نیاز این مطالعه از طریق پیمایش های میدانی و تکمیل ۴۰۵ پرسش نامه به­صورت کاملا تصادفی از مصرف کنندگان منطقه یک شهر تهران در سال ۱۳۹۶ حاصل شد. جهت شناسایی عوامل موثر بر نحوه انتخاب مصرف­کنندگان از روش آزمون انتخاب استفاده شد. نتایج حاصل از برآورد دو الگوی لاجیت شرطی و الگوی لاجیت با لحاظ کردن ویژگی های حضوری درونزا (EAA) نشان داد، الگوی لاجیت با ویژگی های حضوری درونزا (EAA) سازگاری بهتری با داده ها و نحوه رفتار پاسخ دهندگان دارد. همچنین، نتایج حاصل از برآورد تمایل به پرداخت برای دو الگو متفاوت از یکدیگر می باشد. با توجه به تمایل به پرداخت بالای مصرف­کنندگان برای ویژگی­های چای ارگانیک، پیشنهاد می­شود برای ارتقاء سطح سلامت در کشوراطلاع­رسانی کامل در مورد مزایای چای ارگانیک صورت گیرد.

کلیدواژه ها

Lancaster Value Theory, Willing to Pay, Conditional Logit, Utility, Nonattendance of attributes

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.