بررسی مدول برجهندگی و عمر خستگی بتن آسفالتی گرم حاوی پلیمر ضایعاتی پلی اتیلن ترافثالات (PET)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 31، شماره: 115
  • کد COI اختصاصی: JR_ROAD-31-115_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 130
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن طاهرخانی

دانشیار، گروه راه و ترابری، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

محمد رضا ارشدی

دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشگاه زنجان، زنجان، ایران

مهرزاد موبدی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

فرشاد سراوکی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه راه و ترابری، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران

چکیده

در این تحقیق به منظور بررسی تاثیر مقدار و اندازه ذرات پلیمر ضایعاتی پلی اتیلن ترافثالات(PET) بر عملکرد مخلوط های آسفالتی، ذرات PET با دو اندازه مختلف ریز و درشت و در مقادیر۰، ۲، ۴ و ۶ درصد (بر اساس وزن قیر) به بتن آسفالتی اضافه شد. مخلوط های آسفالتی حاوی PET، تحت آزمایش های مدول برجهندگی در سه دمای (۵، ۲۵ و ۴۰ درجه سانتیگراد) و آزمایش خستگی به روش خمش چهار نقطه ای در دمای ۲۰ درجه سانتیگراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد نمونه های حاوی ذرات ریز پلیمر، در دمای ۵ درجه سانتیگراد رفتاری مشابه با ذرات درشت داشته اند، بطوری که با افزایش مقدار پلیمر مدول برجهندگی نیز افزایش می یابد، و بیشترین مقدار مدول برجهندگی در این دما برای مخلوطهای حاوی ۶% PET ریز و درشت، به ترتیب، ۱۷۵۵۷ و ۱۸۲۲۹ مکاپاسکال می باشد. اما در دماهای ۲۵ و ۴۰ درجه سانتیگراد نمونه های حاوی ۲ درصد PET بیشترین مقدار مدول برجهندگی را به ترتیب، به مقدار، ۳.۵ و ۰.۸۰۸ مگاپاسکال داشته اند. در مخلوط های آسفالتی حاوی ذرات درشت پلیمر نمونه ی حاوی ۴ درصد PET بیشترین سختی خمشی و کمترین عمر خستگی را به مقدار، به ترتیب، ۳۸۰۳ مگاپاسکال و ۱۶۲۶۰ داشته است. نمونه های حاوی ۶ درصد PET (برای هر دو اندازه ریز و درشت) بیشترین عمر خستگی را داشتند، که به ترتیب، ۱۰۰۰۰۰ و ۶۳۲۵۰ می باشد. مدول برجهندگی نمونه های حاوی ذرات درشت پلیمر از مدول برجهندگی نمونه های حاوی ذرات ریز PET بیشتر بوده، اما عمر خستگی نمونه های حاوی ذرات ریز پلیمر ضایعاتی بیشتر از عمر خستگی نمونه های حاوی ذرات درشت PET می باشد.

کلیدواژه ها

مخلوط آسفالتی, پلیمر ضایعاتی PET, عمر خستگی, مدول برجهندگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.