پیش بینی رغبت به ازدواج بر اساس احساس تنهایی عاطفی و اجتماعی و تمایزیافتگی خود در دانشجویان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: PFCONF07_288
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 491
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، گروه مشاوره، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه گیلان، رشت ، ایران.
چکیده
مطالعه حاضر با هدف پیش بینی رغبت به ازدواج بر اساس احساس تنهایی عاطفی و اجتماعی و تمایزیافتگی خود در دانشجویان انجام شد. این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی است . جامعه آماری این مطالعه دانشجویان دانشگاه گیلان در سال ۱۴۰۱ بودند. نمونه این مطالعه شامل ۵۰ نفر از دانشجویان بودند که به روش در دسترس انتخاب شدند. به منظور جمع آوری دادهها از نسخه دانشجویی رغبت سنج ازدواج حیدری و همکاران (پرساد) (۱۳۸۳)، پرسش نامه احساس تنهایی اجتماعی و عاطفی بزرگسالان فرم کوتاه (SEL) و پرسشنامه تمایزیافتگی خود اسکورن استفاده شد که هر سه دارای روایی و پایایی معتبر بودند. به منظور تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴ و آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتیجه نشان داد که بین احساس تنهایی و رغبت به ازدواج رابطه منفی و معنادار (۳۸۵/۰-) وجود دارد؛ در واقع افزایش نمره در احساس تنهایی با کاهش رغبت به ازدواج در دانشجویان همراه است . نتیجه دیگر نشان داد که بین تمایز یافتگی خود و رغبت به ازدواج رابطه مثبت و معنادار (۲۸۳/۰) وجود دارد؛ در واقع افزایش تمایزیافتگی با افزایش رغبت به ازدواج همراه است . نتایج رگرسیون نشان داد که فقط متغیر احساس تنهایی بر اساس ضریب R۲ در مجموع ۱۴ درصد از واریانس متغیر رغبت به ازدواج را در دانشجویان تبیین می کند. در مجموع می توان نتیجه گرفت که احساس تنهایی و تمایزیافتگی با رغبت به ازدواج رابطه دارند؛ بنابراین جهت افزایش رغبت به ازدواج در دانشجویان به مداخلات آموزشی بر اساس متغیرهای پیش بین پیشنهاد می شود.کلیدواژه ها
رغبت به ازدواج، احساس تنهایی ، تمایزیافتگیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.