مقایسه توانمندی عددی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی ذهنی دوره ابتدایی پایه اول
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی نوآوری و تحقیق در مدیریت، روانشناسی و آموزش و پرورش
- کد COI اختصاصی: PFCONF07_094
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 109
نویسندگان
مشاور مدارس ابتدایی آموزش و پرورش فسا
استادیار بازنشسته ، بخش روانشناسی ، دانشگاه شیراز
چکیده
هدف پژوهش حاضر مقایسه توانمندی عددی در دانش آموزان با و بدون ناتوانی ذهنی پایه اول ابتدایی شهر شیراز بود. شرکت کنندگان این پژوهش شامل ۱۲۰ دانش آموز پایه اول ابتدایی (۶۰ نفر با ناتوانی ذهنی شامل ۲۸ دختر و ۳۲ پسر و ۶۰ نفر بدون ناتوانی ذهنی شامل ۳۱ دختر و ۲۹ پسر) که بااستفاده روش نمونه -گیری تصادفی خوشه ای افراد با ناتوانی ذهنی به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای و افراد بدون ناتوانی ذهنی به صورت هدفمند انتخاب شدند. برای اندازه گیری توانمندی عددی آزمون درک عددی مقدماتی (ENT) ون لوئیت ، ون دی ریجت و پنینگ (۱۹۹۹) استفاده شد. به منظور بررسی پایایی آزمون درک عددی مقدماتی از روش کودرریچاردسون ۲۱ و برای بررسی روایی آزمون درک عددی ریاضی از روش همسانی درونی استفاده گردید. ضریب پایایی آزمون در خرده آزمون ها بین ۶۸/۰ تا ۹۲/۰ بود و ضریب روایی آزمون در خرده آزمون ها بین ۷۶/۰ تا ۹۶/۰ بدست آمد که نشانگر روایی و پایایی مناسب آزمون بکار گرفته شده است . نتایج پژوهش نشان داد که بین توانمندی عددی دانش آموزان با و بدون ناتوانی ذهنی تفاوت معنی داری وجود دارد. به علاوه نتایج نشان داد که این تفاوت فقط منحصر به نقص در توانمندی عددی دانش آموزان با ناتوانی ذهنی در پایه ی اول نبوده، بلکه بیان کننده این مطلب است که دانش آموزان با ناتوانی ذهنی حتی در سطوح پایین این آزمون که شامل مهارت های ریاضی پایه و مربوط به توانمندی ریاضی کودکان قبل از سنین مدرسه بود، مشکلاتی داشتند.کلیدواژه ها
توانمندی عددی ، ناتوان ذهنیمقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.