تاثیر وسیله آموزشی سینا و مکعب های کوئیزنر بر بهبود اختلالات خواندن و ریاضی دانش آموزان دوره اول ابتدایی شهرستان سرایان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی روانشناسی (علم زندگی)
  • کد COI اختصاصی: LIFECONF06_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 180
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حلیمه صفوی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته روان شناسی تربیتی ،دانشگاه پیام نور ،بیرجند،ایران

خدیجه اعراب شیبانی

استادیار، گروه علوم تربیتی و روان شناسی،دانشگاه پیام نور ، تهران ،ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر وسیله آموزشی سینا و مکعب های کوئیزنر بر بهبود اختلالات خواندن و ریاضی دانشآموزان انجام شد. در این پژوهش ازنوع نیمه آزمایشی طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش را دانش آموزان دوره اول ابتدایی دارای پرونده در مرکز مشکلاتیادگیری توانا شهرستان سرایان در سال تحصیلی ۱۴۰۲ - ۱۴۰۱ تشکیل دادند که ۲۰ نفر از دانش آموزان دارای اختلال خواندن و ۲۰ نفر از دانش آموزان دارای اختلال ریاضی که معیارهای در نظر گرفته برای ورود به مطالعه را دارا بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. سپس دانش آموزان دارای اختلال خواندن به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) و همچنین دانشآموزان دارای اختلال ریاضی نیز به طور تصادفی در دو گروه آزمایش ( ۱۰ نفر) و کنترل (۱۰ نفر) قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده شده در پژوهش شامل آزمون تشخیصی خواندن تبریزی (۱۳۹۵) برای دانش آموزان دارای اختلال خواندن و آزمون ریاضی کیمت (۱۳۸۱) برای دانش آموزان دارای اختلال ریاضی در نظر گرفته شد. قبل از مداخله، پرسشنامه توسط دانشآموزان هر چهار گروه تکمیل شد. سپس مداخله گروه های آزمایش اختلال خواندن و ریاضی انجام گرفت این در حالیست که گروه کنترل هیچ آموزشی دریافت نکردند. پس از اتمام برنامه آموزش، پس آزمون روی هر چهار گروه اجرا شد. سپس داده ها با نرم افزار SPSS۱۵ و با استفاده از آزمون تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شدند. نتایج حاکی از آن بود که وسیله آموزشی سینا بر اختلال خواندن و مکعب های کوئیزنر بر اختلال ریاضی دانش آموزان موثر بوده است.

کلیدواژه ها

اختلال خواندن، اختلال ریاضی، وسیله آموزشی سینا، مکعب کوئیزنر، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.