مطالعه عددی شکل پذیری دال های کوبیاکس به روش اجزاء محدود

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنگره سالانه بین المللی عمران، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU08_0299
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا زینی

کارشناسی ارشد عمران- سازه دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران

احمد ملکی

استادیار دانشکده فنی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه، مراغه، ایران

چکیده

امروزه با توجه به اهمیت مقاوم سازی و ساخت ساختمان بهینه با رعایت اصول و مبانی فنی و اقتصادی, لزوم استفاده از سیستم های نوینساختمانی در کشور بیش از پیش احساس می شود. در این راستا تکنولوژی دال کوبیاکس که جایگزین مناسب و ارزان تری برای سیستمهای سنتی می باشد. مورد توجه قرار گرفته است. اساس این تکنولوژی به نحوی است که با قرار دادن توپی های خالی پلاستیکی در هستهمرکزی جهت ایجاد قفسه های مدولار مابین دو لایه میلگرد زبربن و روئین دال صورت می گیرد که هدف اصلی در این طرح حذف بتن غیرباربر از درون حجم دال جهت سبک سازی آن می باشد. در این تحقیق برای اطمینان از نتایج عددی بعد از صحت سنجی به مدل سازیمتغیرهای در نظر گرفته شده در قالب ۸ نمونه شامل ضخامت دال. فاصله بین گوی ها و مقاومت فشاری بتن مصرفی می باشد. نتایج حاصلهبه این صورت می باشد که حذف گوی های توخالی با فاصله ۲۰ سانتیمتری در موقعیت وسط و یا ابتدا و انتهای دال تاثیرگذاری چندانی برعملکرد نمونه ها نداشته است. در جاهایی از دال که سطح مقطع بیشتر بوده و دارای حفره توخالی نبوده مقدار تنش افزایش یافته است. باکاهش تعداد گوی ها مقدار سختی الاستیک نمودار نیرو- جابجایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته و به طور متوسط ظرفیت باربری نیز درحدود ۵/۵ درصد افزایش یافته است. در نمونه شماره۵ با حذف تعداد ۱۸ گوی از وسط نمونه عملکرد بهتری از نظر شکل پذیری نسبت بهسایر نمونه داشته است. همچنین در صورت استفاده از گوی های توخالی در همه قسمت های دال با مقاومت فشاری ۶۰ مگایاسکال(نمونه۸) کمترین شکل پذیری نسبت به بقیه نمونه ها ایجاد شده است.

کلیدواژه ها

کوبیاکس، بتن غیر موثر، ظرفیت باربری، صحت سنجی، مقاومت فشاری، شکل پذیری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.