نقد و بررسی عدم تعیین ثمن معامله در حقوق ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس بین المللی فقه، حقوق و پژوهش های دینی
  • کد COI اختصاصی: ICCA06_094
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2085
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرشاد قربانیان

کارشناسی ارشد حقوق خصوصی

چکیده

عقد بیع، تملیک عین به عوض معلوم است. هدف از انعقاد عقد بیع، استفاده طرفین از عوضین است، به این لحاظ یکی از مهمترین موضوعات عقد بیع، تسلیم مبیع و ثمن است. مبیع و ثمن دو عنصر اساسی برای تکوین یک قرارداد خرید و فروش هستند. در این بین، عدم تعیین ثمن موضوعی است که کمتر بدان توجه شده است. اگرچه حقوق دانانی در سراسر دنیا منافعی برای تعیین نکردن ثمن در زمان انعقاد قرارداد برشمردهاند، با این حال قانونگذاران رویکرد واحدی در این زمینه اتخاذ نکردهاند. تعیین ثمن آن گونه که مقررات قانون مدنی پیش بینی نموده، امروزه در تجارت بین الملل خصوصا و در بعضی داد و ستدهای داخلی عموما می تواند موجب بروز مشکلات حقوقی متعددی گردد که مقررات موجود پاسخ گوی آن نیستند. بر این اساس، پژوهش حاضر با نقد و بررسی عدم تعیین ثمن در حقوق ایران به تبیین خلاء موجود در این زمینه و کشف ضمانت اجراهای حقوقی برای مجهول بودن ثمن معامله می پردازد.

کلیدواژه ها

ثمن، تعیین ثمن، معامله، حقوق ایران، قانون مدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.