بررسی اختلالات خوردن دانش آموزان دختر مقطع متوسطه اول شهر مرند در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی پژوهش های نوین در علوم ورزشی و تربیت بدنی
  • کد COI اختصاصی: NRSSPE07_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پروانه دولت آبادی

دکتری بیوشیمی و متابولیسم ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.

مریم دولت آبادی

کارشناسی ارشد یادگیری و کنترل حرکتی، گروه رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.

عزیزه احمدی

دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.

محمد دولت آبادی

کارشناسی ارشد برنامه ریزی آموزشی، دانشگاه آزاد مرند.

مژگان فلاح

دانشجوی دکتری رفتار حرکتی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تبریز.

چکیده

مقدمه: اختلالات خوردن (Eating disorders) نتیجه اختلالات رفتاری است که عوارض بسیاری دارد که به سه شکل بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی و شکل بینابینی وجود دارد. اختلالات خوردن شامل طیف وسیعی از بیمارها همراه با افزایش وزن و یا کاهش وزن بوده و یکی از اختلالات شایع روانی به شمار میرود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اختلالات خوردن در دانش آموزان دختر متوسطه اول شهرستان مرند میباشد.روش کار: این مطالعه توصیفی در شهر مرند انجام شد. جامعه آماری پژوهش تمامی دانش آموزان دختر متوسطه اول شهر مرند بودند که از بین آنها ۳۰۰ نفر به صورت نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. جهت بررسی اختلالات خوردن از پرسشنامه ۲۶ سوالی اختلالات خوردن (EAT-۲۶) استفاده شد که نمره کل آن برای اندازهگیری اختلالات خوردن و زیرگروه های آن برای اندازهگیری اشتغال ذهنی با غذا، تاثیر فشارهای اجتماعی بر خوردن، رژیم غذایی و اجتناب از غذاهای چاق کننده و عدم کنترل در غذا خوردن است. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی به صورت مقادیر میانگین و انحراف استاندارد و درصد شیوع اختلالات خوردن در دانش آموزان صورت گرفت.بحث و نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که ۱۴۸ نفر از دانش آموزان ( ۴۹/۳۳) مبتلا به اختلال خوردن بودند. در این مطالعه ۶۷ نفر به بی اشتهایی عصبی یا آنورکسیا ( ۲۲/۳۳) و ۹ نفر به پرخوری عصبی یا بولیمیا ( ۳) مبتلا بودند.

کلیدواژه ها

اختلالات خوردن، آنورکسیا، بولیمیا، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.