تاثیر فرآیند اکستروژن مستقیم بر خواص مکانیکی دو آلیاژ زیست تخریب پذیر منیزیمی نوع ZK

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: نوزدهمین همایش ملی و هشتمین کنفرانس بین ­المللی مهندسی ساخت و تولید ایران
  • کد COI اختصاصی: ICME19_071
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان مقصودی

دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیک، دانشگاه بوعلیسینا، همدان

فرامرز فرشته صنیعی

استاد، گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه بوعلیسینا، همدان

چکیده

منیزیم با چگالی ۱.۷۴ gr/cm۳ سبک ترین فلز مهم سازهای است . منیزیم مانند آلومینیم در حالت خالص نسبتا ضعیف است و بیشتر به شکل آلیاژی استفاده می شود. خواصی مانند استحکام مخصوص بالا، چگالی کم ، توانایی در میرایی ارتعاشات و صدا، قابلیت ماشین کاری خوب در سرعت بالا، زیست -تخریب پذیری و زیست سازگاری ، باعث شده تا استفاده از آلیاژهای منیزیم در صنایعی همچون هوافضا، الکترونیک ، خودروسازی و همچنین تجهیزات ورزشی و پزشکی ، گسترش یابد. هدف از این پژوهش ، انتخاب دو آلیاژ زیست تخریب پذیر و زیست سازگار با پایه ی منیزیم ، برای معرفی آلیاژهای مذکور در تولید ایمپلنت های ارتوپدی موقت بوده است . بنابراین با انتخاب دو آلیاژ ZK۳۰ و ZK۶۰، ابتدا آلیاژهای مذکور ریخته گری شده و سپس تحت فرآیند اکستروژن مستقیم در دمای ۳۵۰ °C و سرعت ۱ mm/min، قرار گرفتند. بعد از انجام فرآیند اکستروژن مستقیم ، استحکام نهایی کششی ، استحکام نهایی فشاری ، سختی و ازدیاد طول تا شکست در کشش ، نسبت به نمونه ریخته گری شده افزایش پیدا کرد. همچنین فرآیند اکستروژن مستقیم باعث کاهش اندازه دانه ها گردید. اما با این حال، با انجام این فرآیند شکل دهی ، کرنش شکست در حالت فشاری ، نسبت به نمونه ریخته گری شده کاهش پیدا کرد.

کلیدواژه ها

آلیاژهای ZK۳۰ و - ZK۶۰ زیست تخریب پذیر - فرآیند اکستروژن مستقیم - خواص مکانیکی .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.