مطالعه وب سایتهای ورزشی ایران بر اساس شاخص های تحلیلگر سینیم و الکسا: یک تحلیل وب سنجی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی علوم ورزشی و تربیت بدنی ایران
  • کد COI اختصاصی: SPORTCONF08_112
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 144
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد شعبانی

دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی؛ استاد؛ گروه علم اطلاعات و دانش شناسی؛ دانشگاه اصفهان؛ اصفهان، ایران.

مرتضی محمدی استانی

دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی دانشیار؛ گروه علم اطلاعات و دانش شناسی؛ دانشگاه اصفهان؛ اصفهان،ایران.

عمران احمدی

دانشجوی دکتری رشته علم اطلاعات و دانش شناسی؛ دانشگاه اصفهان، اصفهان،ایران.

محمد فتحی

دانشجوی دکتری رشته علم اطلاعات و دانش شناسی؛ دانشگاه اصفهان، اصفهان،ایران.

حجت خدمتی نژاد

دانشجوی دکتری رشته علم اطلاعات و دانش شناسی؛ دانشگاه اصفهان، اصفهان،ایران.

چکیده

هدف: تحلیل وضعیت وبسایتهای ورزشی ایران بر اساس شاخصهای تحلیلگر سینیم و الکسا و در نهایت تعیین ارزش تخمینی آنها از طریق وبسایت سینیم است.روش شناسی: پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها، توصیفی است. جامعه آماری پژوهش مشتمل بر وب سایتهای ورزشی ایران است که با روش نمونه گیری هدفمند، ۱۴ وبسایت ورزشی ایرانی انتخاب شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار اسپیاساس در قالب آمار توصیفی و استنباطی استفاده شد.یافته ها: وبسایت ورزش ۳، دارای بهترین رتبه ملی (رتبه (۴ و جهانی (۲۷۳) و تنها وبسایت ورزشی ایران با رتبه جهانی زیر ۵۰۰ است. هیچکدام از وبسایتهای ورزشی دیگر ایران، رتبه جهانی زیر ۱۰۰۰ را کسب نکردند. همچنین، در بین ۱۴ وبسایت مورد بررسی، وبسایت ایپنا، با رتبه ۳۸۳,۷۸۳، دارای پایینترین عملکرد است. از لحاظ وضعیت رتبه ترافیکی، وبسایتهای ورزشی مورد بررسی، به جزء وبسایتهای ورزش ۱ و ایپنا، در حالت صعودی هستند. از لحاظ تعداد صفحات نمایه شده در موتورهای جستجو، وبسایتهای طرفداری و ایپنا به ترتیب با ۱,۲۸۰,۰۰۰ و۵,۴۱۰ صفحه نمایهشده، دارای بالاترین و پایینترین عملکرد هستند. از لحاظ پیوندهای دریافتی، وبسایتهای ورزش۳ و هوادار به ترتیب با ۸۵۸۰ و ۱۲۹ پیوند دریافتی، دارای بیشترین و کمترین عملکرد هستند. چهار وبسایت ورزش۳، طرفداری، نود تی وی، و پارس فوتبال با شاخص بالاتر از ۱۷۹۱/۷۱، بسایتهای هسته ورزشی ایران هستند. وبسایتهای ورزش ۳ و ایپنا به ترتیب با ۸/۳۸۵/۹۳۶ و ۵/۴۲۴ دلار، دارای بیشترین و پایین ترین ارزش تخمینی در بین وبسایتهای ورزشی ایران هستند. میان صفحات نمایه شده در موتورهای جستجو با پیوندهای دریافتی رابطه معنیداری مشاهده شد. همچنین میان ارزش تخمینی وبسایتهای ورزشی ایران و رتبه جهانی آنها رابطه معنیداری وجود دارد.نتیجه گیری: ارزش تخمینی وبسایتهای ورزشی ایران رابطه تنگاتنگی با رتبه جهانی و کشوری در الکسا دارد. وبسایت هایی که در مقیاس ملیو جهانی از مجموعه ای از عوامل مانند صفحات نمایهشده و پیوندهای دریافتی بیشتر، بهروزرسانی، دامنه، شهرت، طراحی، کاربرپسند بودن، و امکاناتدر شبکه های اجتماعی بهره مندند، دارای رتبه ترافیکی و در نهایت افزایش ارزش تخمینی بالاتری هستند

کلیدواژه ها

وبسایت های ورزشی، رتبه بندی وب سایتها، الکسا، سینیم، ترافیک وب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.