بررسی الگوهای والدگری مادران دارای کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مطالعات علوم اعصاب و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: CNPS01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصور بیرامی

استادتمام و عضو هیئت علمی دانشگاه تبریز

هستی جمال روزگار

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی دانشگاه تبریز

چکیده

ADHD یکی از اختلالات شایع عصبی - تحولی است . الگوهای ارتباطی والدین با کودکان می تواند شخصیت فرزندان را تحت تاثیر قرار داده و باعث ایجاد ویژگی های رفتاری مثبت یا منفی شود. چگونگی برخورد والدین اثرات طولانی بر رفتار، عملکرد، انتظارات و در نهایت بر شخصیت افراد در آینده دارد. و این حساسیت در مورد کودکان مبتلا به ADHD دو چندان است . مطالعات نشان می دهدکه مادران این کودکان بیشتر از شیوه های الگوهای والدگری مستبدانه استفاده می کنند. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی الگوهای والدگری در کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه به روش مرور نظام مند بود، که با جست و جوی کلید واژه های روش های فرزندپروری وکودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه درپایگاه های اطلاعاتی MgIRAN،SID،PupMed،Springer،Sciencedirect،Googlescholar مورد بررسی قرارگرفت . از بین ۵۰ مقاله مورد مطالعه ۱۸ مقاله مرتبط وارد پژوهش و نتایج طبقه بندی، خلاصه و گزارش شد و ارزیابی حاصل از مقالات مورد بررسی نشان می دهد که مادران دارای کودکان مبتلا به ADHD بیشتر فرمان دهنده ، کمتر پاداش دهنده می باشند. این مادران تعامل کمتری با فرزندان خود داشتند. با توجه به این که احتمالا این کودکان دارای مشکلات رفتاری، تحصیلی و بی توجهی هستند، رفتارهای منفی ، تقاضامندانه و انتقادی مادران به عنوان واکنش نسبت به این اختلال بیشتر از مادران دارای فرزند بهنجار بوده و بیشتر از والدگری مستبدانه استفاده کردند.

کلیدواژه ها

الگوهای والدگری مادران، کودکان مبتلا به اختلال بیش فعالی و نقص توجه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.