کارکردهای اجرایی بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع II و اسکیزوفرنی : مطالعه عصب روانشناختی با اجرای آزمون برج هانوی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنگره ملی مطالعات علوم اعصاب و روان شناسی
  • کد COI اختصاصی: CNPS01_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 225
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهزاد نیک زاد

عضو هیات علمی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی - گروه پژوهشی علوم زیستی اعصاب (نوروبیوساینس )- مرکز تحقیقات علوم و فناوری زیستی دانشگاه تبریز

نعیمه ماشینچی عباسی

دکتری علوم اعصاب شناختی و پژوهشگر فرادکتری دانشگاه تبریز- گروه پژوهشی علوم زیستی اعصاب (نوروبیوساینس )- مرکز تحقیقات علوم و فناوری زیستی دانشگاه تبریز

تورج هاشمی

استاد گروه روانشناسی دانشگاه تبریز

زهرا شعبان پور

دانشجوی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی کودک و نوجوان دانشگاه تبریز

چکیده

ازآنجاکه نقایص شناختی ، تاثیر قابل ملاحظه ای بر عملکرد افراد مبتلا به اختلالات اسکیزوفرنی و دوقطبی دارند، لذا، هدف پژوهش حاضر مقایسه کارکردهای اجرایی حل مساله و برنامه ریزی در دو بیمار مبتلا به اختلالات اسکیزوفرنی و دوقطبی II بود. در طی این مطالعه که از نوع علی - مقایسه ای بود کارکردهای اجرایی دو فرد حائز اختلالات اسکیزوفرنی و دوقطبی II مقایسه شد. جهت سنجش حل مساله و برنامه ریزی از آزمون برج هانوی استفاده شد. نتایج بدست آمده نشان داد بین دو بیمار اسکیزوفرنی با دوقطبی II تفاوت معنی دار وجود داشته و عملکرد حل مساله و برنامه ریزی در بیمار اسکیزوفرنی ضعیف تر از بیمار دوقطبی II است . مبتنی بر این یافته ها می توان نتیجه گرفت که مزمن شدن بیماری در بیماران روانپریش ، می تواند موجب تغییرات عصب -زیستی در نواحی فرونتال شده و کارکردهای اجرایی حل مساله و برنامه ریزی را از عملکرد طبیعی خارج کرده با نقص رو برو سازد. بنابراین این بیماران قادر به بررسی ترکیبی از قاعده ها و مهارتهای یاد گرفته شده خود در فرآیند حل مساله نبوده، بعلاوه در سازماندهی و برنامه ریزی کارآمد و توجه از یک فعالیت به فعالیتی دیگر در زمان مناسب دچار مشکل می شوند.

کلیدواژه ها

اسکیزوفرنی ، اختلال دوقطبی II ، آزمون برج هانوی، کارکرد اجرایی حل مساله و برنامه ریزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.