بررسی تحلیل و ارزیابی راهکارهای مدیریتی و برنامه ریزی ایمنی در کنترل حمل و نقل وترافیک شهری در شهر شیراز

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی تحقیقات کاربردی در علوم مدیریت و حسابداری نوین
  • کد COI اختصاصی: CONFKAR01_072
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 123
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب فتحی

رییس اداره صدور پروانه و مجوزها، سازمان حمل و نقل بار، شهرداری شیراز، ایران

چکیده

حمل ونقل و جابجایی از جنبه های اصلی حیات شهری است و ساماندهی حمل ونقل در جهت پیشگیری از هزینه ی هنگفتی که به دلیلناکارآمدی و ضعف حمل ونقل شهری وارد می آید، از نیازهای اولیه ی هر شهرسالم و خوب به شمار می آید . وجود مشکلات ترافیکی درمحدوده ی مرکزی شهرها مسئله ای است که متاسفانه توسط مدیریت-شهری توجه لازم به آن نمی شود، این درحالی است که مشکلترافیک، ضربه ها و لطمه های جبران ناپذیری به اقتصاد شهر و کشور می زند، از طرف دیگر این معضل باعث برهم خوردن وضعیت محیطزیست شهرها، ایجاد انواع آلودگی ها در سطح شهر، اتلاف وقت شهروندان و به طورکلی پایین آمدن کیفیت زندگی می گردد . شهرشیرازازجمله شهرهایی است که هماکنون به دلیل رشد و گسترش سریع تراکم جمعیت، افزایش چشمگیر وسایل نقلیه،وضعیت نامطلوب معابر و غیرهبا بسیاری از پدیده های ترافیکی درگیر می باشد که این امر لزوم مدیریت و ساماندهی حمل ونقل و ترافیک در این شهر را ضروری ساخته است.این پژوهش در راستای برنامه ریزی و ساماندهی حمل ونقل و ترافیک بافت مرکزی شهرها، به روش توصیفی- تحلیلی وبه صورت مطالعه یاسنادی به ارائه ی راهکارهای عملی و کاربردی نظیر اصلاح هندسی تقاطع ها و معابر، خط کشی های گذرگاه عابرپیاده، شناسایی موقعیتتقاطع های چراغ دار و به طورکلی ایمن سازی و سرعت بیشتر تردد عابرین پیاده و وسایل نقلیه در سطح محدوده ی مرکزی شهرشیراز درعرصه های تصمیم سازی جهت برنامه ریزی وساماندهی حمل و نقل و ترافیک بافت مرکزی شهر شیراز پرداخته شده است. شیراز شهری عرصه های تصمیم سازی جهت برنامه ریزی وساماندهی حمل و نقل و ترافیک بافت مرکزی شهر شیراز پرداخته شده است. شیراز شهریتک هستهای بوده و بر اساس مطالعات انجام شده مشخص شد که حمل ونقل این شهر و شیوههای سفر در آن با شاخص های حمل ونقل پایدارفاصله دارد. هدف حمل ونقل پایدار هرگز حذف هیچیک از شیوه های سفر نبوده، بلکه فراهم آوردن امکانات و زیرساختها و تشویق به استفادهاز شیوه های پایدارتر و به حداقل رساندن استفاده از شیوههای ناپایدار می باشد؛ و در نتیجه سعی می شود مناسب ترین ترکیب شیوه های حمل ونقلدر آن ارائه گردد

کلیدواژه ها

ترافیک شهری، حمل و نقل، برنامه ریزی شهری، برنامه مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.