بررسی مقایسه ای طراحی براساس استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش چهارم و آیین نامه -۲۲-۷ ASCE/SEI

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_470
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 185
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدحسین یارعلی

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد

چکیده

با توجه به موقعیت قرارگیری کشور ایران در کمربند زلزله استاندارد ۲۸۰۰ به عنوان استاندارد اصلی طراحی ساختمانها در برابر زلزله از اهمیت خاصی برخوردار است ویرایش چهارم این استاندارد که در پایان سال ۱۳۹۳ ابلاغ گردیده است آخرین آیین نامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله از سوی وزارت راه و شهرسازی میباشد این تحقیق سبب آشکارسازی نقاط ضعف و قوت آیین نامه ۲۸۰۰ ویرایش چهارم در مقایسه با جدیدترین آیین نامه آمریکا (۲۲-۷ ASCE/SEI) و همچنین افزایش دانش طراحی و تسلط بر ضوابط هر دو آیین نامه میگردد جهت رسیدن به اهداف فوق در این مقاله دو ساختمان بتنی ۴ و ۸ طبقه با ارتفاع بین طبقات ۳/۵ متر و در دو نوع زمین II و III توسط نرم افزار ۲۰۲۰ Etabs بر اساس دو آیین نامه فوق مورد بررسی قرار گرفته اند بررسی نتایج به دست آمده در این تحقیق نشان میدهد ضوابط لرزه ای آیین نامه ۲۲-۷ ASCE/SEI سختگیرانه تر از استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش چهارم میباشد همچنین بررسیها نشان می دهد استفاده از سیستم قاب خمشی بتنی متوسط برای شهر تهران بر اساس آیین نامه ،آمریکا، غیر مجاز میباشد. در نهایت مقایسه طراحی سازه ها بر اساس دو آیین نامه ایران و آمریکا نشان میدهدسازه های طراحی شده بر اساس آیین نامه آمریکا دارای نسبت دریفت بیشتری نسبت به سازه های طراحی شده بر اساس استاندارد ۲۸۰۰ ویرایش چهارم میباشند.

کلیدواژه ها

استاندارد ۲۸۰۰ ،ویرایش چهارم آیین نامه ۲۲-۲۷ ASCE/SEI ،قاب خمشی بتنی، بررسی طراحی سازه های بتنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.