تحلیل ایده و فراینده طراحی خلاقانه از دیدگاه زاها حدید (نمونه موردی برج موزه و ساختمان بی ام و)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس بین المللی پژوهش در علوم و مهندسی و چهارمین کنگره بین المللی عمران، معماری و شهرسازی آسیا
  • کد COI اختصاصی: ICRSIE07_140
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 177
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی شریفی جبلی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه غیردولتی شهیداشرفی ، اصفهان، ایران

امید لوافان

دانشجوی دکترای معماری ، مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

محدثه محمدعلی بیگی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه معماری ، دانشکده فنی و مهندسی ، دانشگاه غیر دولتی شهید اشرفی اصفهانی (ره)، اصفهان، ایران

چکیده

هنر معماری در هر دوره تاریخی نمایانگر فرهنگ و شیوه و شرایط زندگی آدمی است .همگام با تحولات فکری که در قرن اخیر اتفاق افتاده معماری نیز تغییرات زیادی داشته است که تعدد سبک های معماری بیانگر این مساله است هر فکر تازه سبک جدیدی را در معماری آغاز کرده است . بنابراین معماری به معنای تبدیل ذهنیت به کالبد عینی در قالب فرم ، محتوا و عملکرد است . در زمینه معماری هرچند روش طراحی وآفرینش فرم محوری ترین مساله است اما درظاهر برای طراحی یک روش منحصر بفرد مسیر واحدی در فرآیند آن وجود ندارد . گروهی از طراحان و منتقدان معتقدند که به طور اصولی روش معین برای طراحی فضا قابل بیان نیست وروش های موجود در کتابها تنها فنونی برای مهار کردن اندیشه در مراحلی خاص از مسیر است . اهمیت بررسی آثار معماری از منظر تئوری وروش طراحی منجربه درک فهم روندهای طراحی می گردد . دراین راستا دو اثر معماری _ زاها حدید(برج موزه و ساختمان بی ام و) معمار برجسته عراقی بریتانیایی که از تاثیرگذارترین معماران معاصر در شکل گیری جریان های فکری معماری امروز می باشد ، بررسی می گردد. اغلب آثار وی انعکاس آمیزهای از ساختمانسازی ، زمینشناسی مناظر اطراف است .آثار و طراحیهای وی با حرکت و جریان داشتن ، ضمن پیروی از هندسه نااقلیدسی ، نظم جدیدی را در فضا ایجاد میکنند.

کلیدواژه ها

خلاقیت ،ایده،کانسبت ،فرایند طراحی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.