نقش حساسیت پردازش حسی، تحریف شناختی بین فردی و تمایزیافتگی خود در اضطراب هستی(وجودی) در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی سلامت، علوم تربیتی و روانشناسی
  • کد COI اختصاصی: HESPCONF01_166
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 476
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرش علیزاده

سیامک حسین زاده

علی ولی زاده شورجه

راضیه حسنعلی زاده

زهرا بیابانی

صالح بابازاده سیلابی

چکیده

هدف از پژوهش حاضر، بررسی نقش حساسیت پردازش حسی ، تحریف شناختی بین فردی و تمایزیافتگی خود در اضطراب هستی (وجودی) در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه است. این پژوهش از نظر هدف بنیادی است و از نظر روش شناسی پژوهش توصیفی و از نوع همبستگی است روش های آماری به کار گرفته شده در این تحقیق همبستگی می باشد. جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه ی دانشجویان در حال تحصیل دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه حدودا (۱۷۰۰۰ نفر) در سال تحصیلی (۱۴۰۲-۱۴۰۱) در تمامی مقاطع تحصیلی بوده است. انتخاب نمونه بر اساس جدول مورگان و بصورت تصادفی خوشه ای با حجم ۲۰۰ نفر (۱۱۲ نفر دختر و ۸۸ نفر پسر) صورت گرفته است. ابزار پژوهشی عبارت بودند از: مقیاس پردازش حسی، آرون و آرون ۲۵ گزینه ای برای سنجش تفاوت های فردی در حساسیت پردازش حسی؛ و مقیاس تحریف شناختی بین فردی آزمون ۲۰ سوالی عبدالله زاده و سالار برای سنجش تحریف های شناختی بین فردی ، و مقیاس تمایز یافتگی خود پرسشنامه ۴۶ سوالی تجدید نظر شده اسکورون و اسمیت جهت سنجش میزان تمایز یافتگی با تمرکز بر روی ارتباطات جاری و مهم زندگی افراد، و مقیاس اضطراب، آزمون ۳۲ سوالی گود و گود برای سنجش میزان اضطراب وجودی آزمودنی ها، استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که بین حساسیت پردازش حسی ، تحریف شناختی بین فردی و تمایزیافتگی خود در اضطراب هستی (وجودی) در بین دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه رابطه معناداری وجود دارد.(۰/۰۵< P). مدل رگرسیون نشان داد هر سه متغیر حساسیت پردازش حسی، تحریف شناختی بین فردی و تمایز یافتگی خود برابر با (۰/۰۵< P) و معنی دار هستند با این تفاوت که دو متغیر حساسیت پردازش حسی و تحریف شناختی بین فردی دارای اثر مستقیم و معنادار می باشند و متغیر تمایز یافتگی غیر مستقیم و معنادار می باشد. نتیجه می گیریم که بین متغیر های حساسیت پردازش حسی و تحریف شناختی بیین فردی و تمایز یافتگی خود با اضطراب وجودی رابطه معنا داری وجود دارد.

کلیدواژه ها

حساسیت پردازش حسی ، تحریف شناختی بین فردی ، تمایزیافتگی خود ، اضطراب وجودی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.