به کارگیری رویکرد تحلیل مضمون در ارائه الگوی پیامدهای تحمل ابهام رهبران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه چشم انداز مدیریت دولتی، دوره: 13، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_PUBL-13-3_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وجیهه سعادت

دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

بهروز قلیچ لی

دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

علی رضائیان

دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

غلامعلی طبرسا

دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی پیامدهای تحمل ابهام رهبران و طراحی الگوی جامعی از این پیامدها صورت ­گرفته ­است.طراحی/ روش شناسی/ رویکرد: این پژوهش با رویکرد کیفی و روش تحلیل­ مضمون انجام­ شده­ است. جامعه­ آماری این پژوهش عبارتند از خبرگان دانشگاهی و خبرگان اجرایی وزارت نفت که تجربه تصمیم ­گیری و مدیریت در شرایط عدم اطمینان را دارند. نمونه آماری این پژوهش نوزده نفر بوده ­است. نمونه ­گیری این پژوهش، هدفمند و با روش گلوله برفی انجام ­شد. داده ها نیز از طریق مصاحبه با خبرگان گردآوری گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ­ها، از کدگذاری سه ­مرحله ­ای آتراید-استرلینگ و روش تحلیل شبکه مضامین استفاده­ شد.یافته ­های پژوهش:  بعد از تجزیه و تحلیل داده­ ها، پیامدهای تحمل ابهام رهبران در دو مضمون فراگیر پیامدهای فردی و پیامدهای سازمانی دسته­ بندی شدند. یافته­ های پژوهش نشان­ داد پیامدهای فردی (شناختی، روانی و عملکردی) به همراه پیامدهای سازمانی (منابع انسانی، فرآیندی، بازار و مالی) انگیزه ای قوی برای توجه جدی سازمان ها به موضوع تحمل ابهام رهبران و تلاش برای ارتقای آن ایجاد ­می­ نماید.محدودیت ­ها و پیامدها: مطالعه در صنعت نفت با مختصات خاص این صنعت صورت ­گرفته ­است. بنابراین تعمیم پذیری نتایج پژوهش به سایر حوزه­ ها را با چالش مواجه ­می‎کند.پیامدهای عملی: الگوی پیامدهای تحمل ابهام رهبران به تبیین بهتر اهمیت و ضرورت برخورداری رهبران از تحمل ابهام کمک می­ کند.ابتکار یا ارزش مقاله: این مقاله با شناسایی پیامدهای تحمل ابهام رهبران و ارائه الگویی از آن ها به پژوهش های این حوزه می ­افزاید.نوع مقاله: مقاله پژوهشی

کلیدواژه ها

شایستگی, تحمل ابهام, رهبری, پیامد فردی, پیامد سازمانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.