تاثیرمراقبت معنوی بر اضطراب حالتی رقابتی و اعتماد به نفس فوتبالیستهای جوان

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پانزدهمین همایش ملی علمی پژوهشی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: CPESCONF15_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 113
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنام ملکی

عضو هیات علمی دانشگاه آزد اسلامی واحد یادگار امام خمینی، شهر ری، استان تهران ،ایران

سیدعباس میرهاشمی

کارشناسی ارشد تربیت بدنی،گرایش روانشناسی ورزشی ،دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی ، واحدیادگار امامخمینی، شهر ری، استان تهران

چکیده

این پژوهش با هدف مطالعه(تاثیرمراقبت معنوی بر اضطراب حالتی رقابتی و اعتماد به نفس فوتبالیستهای جوان) صورت گرفت. جامعه آماری،کلیه فوتبالیست های جوان استان مرکزی در رده سنی بین ۲۰ تا ۱۷ سال قرار دارند، که از بین آنها ۲۴ فوتبالیست که معیارهای ورود به مطالعه را داشته اند (عدم مشکلات جسمی - عدم مشکلات روانپزشکی - عدم تاهل - مسلمان بودن - حداقل پنج سال سابقه بازی درسطح استانی و کشوری - عدم مصرف داروهای خاص مثل روان گردان -فقدان بستگان نزدیک در شش ماه گذشته - عدم سوءپیشینه -عدم استعمال مواد مخدر) با استفاده از نمونه گیری هدفمند و در دسترس انتخاب به تفکیک در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. شرکت کننده های گروه های آزمایش در کنار تمرینات بدنی عادی و منظمی که دارند ، به مدت دو ماه ۲۵جلسه۴۵ دقیقه ای آموزش مراقبت معنوی را انجام دادند، تمرین آموزش مراقبت معنوی ۳ جلسه در هفته و در بازه زمانی تعیین شده انجام شد. شرکت کنندگان گروه کنترل در این مدت در تمرینات عادی خود به طور منظم شرکت کردند. در پایان دوره تمرینی، اعضاء ۲ گروه مجددا پرسشنامه اضطراب و اعتماد به نفس را تکمیل می کنند. به منظور جمع آوری اطلاعات مورد نیاز جهت آزمون فرضیه های تحقیق از پرسش نامه اضطراب رقابتی و حالتی( ( CSAI-۲و از پرسش نامه اعتماد به نفس ورزشی ویلی و همکاران استفاده شد. در بخش آمار استنباطی نیز پس از تایید شدن نرمال بودن داده ها با استفاده از آزمون شایپرو - ویلک ، برای آزمون فرضیه ها از تحلیل کواریانس تک متغیری(آنکوا) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها بسته نرم افزاری آماری SPSSنسخه ۲۱ بکار برده شد نتایج نشان داد که مراقبت معنوی بر اضطراب حالتی رقابتی و اعتماد به نفس فوتبالیستهای جوان تاثیر دارد.

کلیدواژه ها

مراقبت معنوی، اضطراب حالتی رقابتی، اعتماد به نفس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.