مروری بر تاریخچه و انواع روش های دارویی و غیر دارویی کاهنده درد زایمان جهت ایجاد زایمانیخوشایند

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: همایش ملی رویکردهای علم مامایی و سلامت باروری در راستای جوانی جمعیت
  • کد COI اختصاصی: RPMR01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نسیم بزرگی

کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، گروه مامایی و سلامت باروری، دانشکده پرستاری و مامایی نسیبه، دانشگاه علوم پزشکی مازندران،ساری، ایران

صغری خانی

دانشیار، گروه مامایی و سلامت باروری، مرکز تحقیقات سلامت جنسی و باروری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران

چکیده

مقدمه : زایمان، فرآیندی کاملا فیزیولوژیک و تجربه ای شگفت انگیز از جانب خداوند است تا اینگونه بقای نسل صورت پذیرد. درد زایمان می تواند در ذهن مادر باقی مانده و باعث گرایش به زایمان سزارین شود. لذا لازم است تا با به کارگیری روش های مختلف دارویی و یا غیر دارویی، این درد را کاهش داد و تجربه ای خوشایند از این رخداد زیبا به جای گذاشت .روش کار: در این مطالعه مروری، جستجو در پایگاه های اطلاعاتی از قبیلGoogle scholar ، Science direct، PubMedو SID و در محدوده سالهای ۲۰۰۸- ۲۰۲۰ انجام شد. در انتها از بین ۸۵ مقاله به دست آمده، از ۳۰ مقاله که شامل ۱۷ مقاله انگلیسی و ۱۳ مقاله ایرانی بود استفاده شد .نتایج : نتایج حاصل از مرور مقالات منجر به سازماندهی یافته ها در سه طبقه اصلی شد. طبقه اول شامل؛ تاریخچه ای از بی دردی زایمان، که قدیمی ترین مستند استفاده از لمس و ماساژ با روغن بود و جدیدترین موارد که هر روزه محققین به دنبال کشف آنها می باشند. طبقه دوم شامل؛ روش های دارویی کاهش درد زایمان که به صورت سیستمیک (ترکیبات استنشاقی، تزریق محیطی داروهای مخدر و غیر مخدر) و منطقه ای (اپیدورال، اسپاینال) بودند. طبقه سوم شامل؛ روش های غیر دارویی کاهنده درد زایمان مانند؛ طب مکمل و جایگزین (طب فشاری، طب سوزنی، موزیک درمانی، رایحه درمانی)، مداخلات ذهن - بدن (تمرینات تنفسی، هیپنوتیزم) و روش های فیزیکی (ماساژ و تنس) بودند .نتیجه گیری: زنان حق انتخاب و تجربه زایمان به روش طبیعی اما بی درد و یا با درد کم را دارند. عدم آگاهی از ماهیت درد زایمان و نیز عدم آگاهی از انواع روش های کاهش درد زایمان، می تواند باعث ایجاد ترس شده و زنان باردار را از انجام زایمان فیزیولوژیک و طبیعی گریزان سازد. لذا با آموزش این روش ها به مادران قبل و در طول بارداری می توان تصمیم گیری برای زایمان ایمن را تسهیل کرد .

کلیدواژه ها

درد زایمان، زایمان بی درد، خوشایندسازی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.