کشاورزی هوشمند و دانش بنیان و تاثیر آن بر اقتصاد کشاورزی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: ششمین کنگره بین المللی توسعه کشاورزی، منابع طبیعی، محیط زیست و گردشگری ایران
  • کد COI اختصاصی: ICSDA06_041
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نادیا پارسایی مهر

کارشناسی ارشد زراعت و اصلاح نباتات، گرایش کشاورزی اکولوژیک)آگرواکولوژی(، دانشگاه زابل.

امیررضا اکبری

کارشناسی ارشد مکانیزاسیون کشاورزی، گرایش انرژی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان

چکیده

دانش و فناوری عاملی بنیادی است و گستردگی کاربرد آن مهم ترین عامل رشد در اقتصاد نوین به شمار می آید. بررسی اقتصاد جهانی نشان می دهد که امروزه کشورهایی از رشد اقتصادی بالاتر و پایدارتر برخوردار هستند که به گسترش صنایع دانش بنیان و صادرات کالاهای دانش بر توجه بیشتری دارند. سامان دهی جریانهای پژوهش ، فناوری و نوآوری در جریان توسعه کشاورزی ، لازمه توسعه کشاورزی دانش بنیان است . در الگوهای نوین توسعه کشاورزی ، دانش و فناوری از جایگاه مهمی در رشد و توسعه کشاورزی پایدار برخوردار است و از این الگوها با عنوان کشاورزی علمی ، کشاورزی مبتنی بر دانش و فناوری و کشاورزی دانش بنیان یاد می شود. به عبارت دیگر، منظور از توسعه دانش بنیان کشاورزی ، مدیریت دانش ، فناوری و نوآوری در کشاورزی است . کشاورزی دانش بنیان، افزون بر استفاده از تجربه های پرشمار علمی و فناوری ، نیازمند به در دست داشتن استانداردها و دانش فرآیندی است . اقتصاد در این دوران برای عبور از چالش های کنونی ، بر اقتصاد و تولید دانش بنیان تاکید کرده که در آن با اتکاء به منابع انسانی فرهیخته و استفاده از فناوری های نوین به عنوان اصلی ترین عامل های ایجاد ثروت به اقتصادی کردن تولید و خلق مزیت رقابتی توجه می کند. اقتصادی که بر پایه بهره وری بالای عوامل تولید، کارآمدی توزیع و کاربرد دانش در مدیریت شکل گرفته و پیشرفت کشاورزی را به ارمغان می آورد، این امر مستلزم ارتباط موثر فرآیند تولید علم با فرآیند تولید و توزیع محصول است .

کلیدواژه ها

کشاورزی هوشمند، دانش بنیان، کشاورزی دقیق ، اقتصاد، فناوری .

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.