پیشبینی اضطراب کرونا ویروس بر اساس سرسختی روانشناختی و تنظیمشناخت هیجان در مادران شاغل

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: اولین همایش ملی روانشناسی و کیفیت زندگی
  • کد COI اختصاصی: CPLQ01_099
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منصوره جهان بکام

گروه روانشانسی تربیتی، موسسه آموزش عالی پیشتازان، شیراز، ایران

محمد خیر

استاد تمام گروه روانشانسی تربیتی، موسسه آموزش عالی پیشتازان، شیراز، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف پیشبینی ا ضطراب کرونا ویروس بر ا ساس سر سختی روان شناختی و تنظیم شناختی هیجان در مادران شاغل انجام گرفت. طرح پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش را کلیه مادران شاغل شهر شیراز در سال ۱۳۹۹ تشکیل دادند. از بین جامعه آماری تعداد ۲۲۰ نفر به صورت نمونهگیری در دسترس انتخاب و مورد مطالعه قرار گرفتند. برای جمع آوری داده ها از پر سشنامه های سر سختی روان شناختی کوبا سا (۱۳۹۸) تنظیم شناختی هیجان (CERQ) و اضطراب کرونا ویروس علی پور و همکاران (۱۳۹۸) استفاده شد. بعد از جمعآوری و ا ستخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با ا ستفاده از ضریب همب ستگی پیر سون و تحلیل رگر سیون چندگانه و به وسیله نرم افزار آماری SPSS-۲۴ مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. نتایج ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین سبک تنظیم هیجان سازگار با ا ضطراب کرونا ویروس همب ستگی منفی و بین سبک تنظیم هیجان نا سازگار با ا ضطراب کرونا ویروس همبستگی مثبت معناداری وجود دارد. بین سرسختی روانشناختی و مولفه های آن (چالش، تعهد و کنترل) با ا ضطراب کرونا ویروس همب ستگی منفی معناداری وجود دارد. همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که تنظیم هیجان سازگار با ضریب بتای،-۰/۱۱ تنظیم هیجان نا سازگار با ضریب بتای ۰/۷۶ و سر سختی روان شناختی با ضریب بتای ۰/۲۰ توان ستند ا ضطراب کرونا در مادران شاغل را پیشبینی کنند. با توجه به نتایج، برای کاهش ا ضطراب کرونا مادران شاغل میتوان برنامه هایی برای افزایش راهبردهای مثبت تنظیم شناختی هیجان و سرسختی روانشناختی آنها و کاهش راهبردهای منفی تنظیم شناختی هیجان آنان طراحی و از طریق کارگاه های آموزشی الکترونیکی و مجازی اجرا کرد.

کلیدواژه ها

اضطراب کرونا، سرسختی روانشناختی، تنظیم شناختی هیجان و مادران شاغل.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.