موانع استفاده اثربخش از شبکه های اجتماعی مجازی در ترویج و آموزش کشاورزی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله پژوهش های ترویج و آموزش کشاورزی، دوره: 12، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JAEER-12-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید محمدی

دانشجوی دکتری رشته ترویج و آموزش کشاورزی، گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان، ایران

جعفر یعقوبی

دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان، ایران

علی شمس

دانشیار گروه ترویج، ارتباطات و توسعه روستایی، دانشگاه زنجان، ایران

سهیل نصرتی

دکتری ترویج و آموزش کشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی زنجان، ایران

چکیده

هدف تحقیق حاضر بررسی موانع استفاده اثربخش از شبکه های اجتماعی مجازی در ترویج و آموزش کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان بود. ابزار گردآوری داده های تحقیق توصیفی-همبستگی حاضر، پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی آن با نظر اعضای هیئت علمی مرتبط و پایایی آن از طریق پیش آزمون و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ در بازده (۹۴/۰-۸۷/۰=α) تائید شد.جامعه آماری تحقیقکارشناسان جهاد کشاورزی استان زنجان در سال ۱۳۹۷ بودند (۳۴۶ N=) که با استفاده از فرمول کوکران ۱۰۵ نفر به عنوان نمونه با روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند. نتایج تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد، موانع استفاده اثربخش از شبکه های اجتماعی مجازی در فعالیت های ترویجی و آموزشی سازمان جهاد کشاورزی در نه عامل شامل اطلاعات مرتبط و صحیح ناچیز کشاورزی با امنیت پایین، احساس نا امنی اداری و اجتماعی و عدم رشد فرهنگ استفاده آموزشی از شبکه های اجتماعی، استفاده محدود کشاورزان از شبکه های اجتماعی مجازی، هنجارهای سازمانی و مدیریتی منفی در استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی، موانع زیرساختی، موانع مالی و قانونی در سازمان جهاد کشاورزی، اطلاعات متناقض و فقدان اطلاعات محلی، عدم تسلط و دانش تخصصی کافی کارشناسان و وجود کامپیوترهای قدیمی در سازمانخلاصه شدند که ۵۴/۷۲ درصد از کل واریانس موانع را تبیین کردند. با توجه به صرف قابل توجهی از وقت مفید کارشناسان و کشاورزان در شبکه های اجتماعی مجازی، توصیه می شود با رفع موانع فوق نسبت به آموزش بهینه این ظرفیت برنامه ریزی شود

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی مجازی, کشاورزی, ترویج, آموزش, جهاد کشاورزی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.