نقش شرکت های دانش بنیان سنجش از دور (RS) در بهبودمدیریت اقتصادی اکوسیستم جنگل
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: کنفرانس ملی اقتصاد کشاورزی دانش بنیان و کارآفرین
- کد COI اختصاصی: KAEE01_061
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 537
نویسندگان
دانش آموخته دکتری جنگلداری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
استاد گروه اقتصاد منابع طبیعی و محیطزیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری.
کارشناس ارشد سنجش از دور و سیستم اطلاعات جغرافیایی، دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی، دانشگاه تبریز.
چکیده
کوسیستم جنگل از مهم ترین ثروتهای طبیعی هر کشور می باشد که فراهم کننده کارکردها و خدمات مختلفی برای بشر است . لذا یکی از نیازهای اصلی در مدیریت اکوسیستم جنگل ، داشتن اطلاعات از پراکنش و نوع گونه های درختی ، ساختار و تراکم جنگل ، بافت خاک جنگلی ، مساحت جنگل و غیره است . از این رو، آشکارسازی و پیش بینی تغییرات این ویژگی ها در یک اکوسیستم جنگل از اهمیت بسیار زیادی در مدیریت آن برخوردار است تا اقدامات مقتضی در صورت لزوم انجام گیرد. در این زمینه فن آوری سنجش از دور (RS) از کارآمدترین ابزارها برای دست یابی به این اطلاعات و شناسایی تغییرات و تحلیل آنها می باشد. هدف از تحقیق حاضر، بررسی اهمیت شرکت های دانش بنیان مهندسی سنجش از دور در بهبود مدیریت اقتصادی اکوسیستم جنگل می باشد. پژوهش حاضر از نوع پژوهش های کیفی بوده که به روش» توصیفی - تحلیلی « انجام شده و منابع اسنادی و کتابخانه ای بخش مهمی از آن را شامل می شود. نتایج بررسی های انجام شده نشان داد در طول دهه اخیر افزایش شرکت های دانش بنیان مهندسی سنجش از دور در بهبود مدیریت اقتصادی اکوسیستم جنگل نقش داشته است . از این رو، به کارگیری شرکت های دانش بنیان مهندسی سنجش از دور جهت تهیه نقشه های اراضی جنگلی ، بررسی تغییرات آنها، جلوگیری از تبدیل و کاهش سطح اراضی جنگلی و تسهیل در برنامه ریزی مدیریت آتی آن امری ضروری می باشد.کلیدواژه ها
شرکت های دانش بنیان، سنجش از دور، تصاویر ماهوارهای، پایش ، تغییرات جنگلمقالات مرتبط جدید
- مدیریت شهری و برنامه ریزی شهری: نقش شهروندان در شکل دهی به آینده شهری
- نقش رهبری تحول آفرین در بهبود سلامت روانی کارکنان در مجتمع فولاد غدیر نی ریز
- درس پژوهی آموزش ضرب کسرها در پایه پنجم ابتدایی
- چگونگی بر طرف نمودن مشکل اختلالات یادگیری دانش آموز پایه دوم ابتدایی
- علت های عدم تمرکز دانش آموزان و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.